sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Котките страдат от скандалите в дома

Котките страдат от скандалите в дома

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Котките страдат от скандалите в дома
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Котките лекуват раните си сами, като ги облизват. Това обаче важи само за малки рани и драскотини, които по този начин се дезинфекцират и оздравяват. Голямата рана се увеличава от грапавия котешки език.

Котките използват мустаците си за осезание, а не за равновесие, както много хора погрешно смятат.

Котките и кучетата не са естествени врагове. Често кучетата гонят котки за удоволствие, понякога стопаните им ги насъскват и те стават агресивни. Но в една къща котка и куче живеят прекрасно.

Котките не виждат в тъмното така, както ние през деня. Те виждат малко по-добре от нас в тъмното, но това, което им помага да се ориентират, са именно мустаците и огромните косми, които стърчат от веждите им.

През деня зрението на котките далеч не може да се нарече идеално. Те са далекогледи и често не виждат какво се случва точно под носа им. Например купичката с храна те намират по миризмата.

Когато котката доближава нослето си до купичката с храна, тя не изпитва интерес към вкуса, а иска да определи каква е температурата на храната, за да не се опари.

Котките страдат от скандалите в дома

След кастрация котките и котараците не напълняват, освен ако стопаните им не започнат да ги прехранват. Те стават по-спокойни, което много често се бърка с отпуснатост и мързел.

Сиамските котки не са агресивни, за разлика от общоприетото мнение. Само човек може да превърне едно животно в агресивно. Сиамките просто са по-темпераментни и по-ярко изразяват емоциите си, а и мяученето им е по-силно.

Котките не са коварни и никога не правят пакости нарочно. Проблемите с поведението на котката обикновено са свързани със силен стрес. Котките са много чувствителни.

Те понасят лошо скандалите, които предизвикват у тях стрес и дълбока депресия. Поведенческите проблеми могат да бъдат предизвикани и от болести.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
46
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ива
Ива
16.04.2015 18:25
Да да бе рррр моето котенце то е черно със жълти очички много е сладко и добричко, а за твойта котка не знам. Излиза че има и добри котки има и лоши. Но понякога драска, но не защото е лошо а защото му се играе. А твоета котка щом те хапе.... означава че я дразниш. Спри сегашното си отношение с нея, бъди мил нежен с нея и проявявай разбиране към чувствата й.Освен ако е сиямка де, за сиямките съм на твойто мнение.
1
0
рррр
рррр
22.05.2013 10:35
абе тука искате да изкарате котките добри по природа? Нашия дивчо , като го взехме , не знаеше да се гали, постоянно хапеше/ беше като мамба/, не знаеше да мърка, при брат му, който живее при друго семейство - същата работа. Сега след много години съжителство/кастрация/ малко се понаучи да се гали и глези, мърка по някога, но все пак си остава своенрав
2
1
Мария
Мария
05.04.2012 16:50
Аз знам,че котките,когато примерно са далеч от дома,могат да се ориентират по звездите.
2
2