sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тайните на Хеопсовата пирамида

Тайните на Хеопсовата пирамида

Фараон

"Всичко се бои от времето, само времето се страхува от пирамидите". Тази мисъл връхлита всеки изправил се пред великолепието на египетските пирамиди. Най-невероятните постройки в човешката история са построени приблизително преди около 4600 хиляди години. Сред тях се издига едно от последните оцелели до днес чудеса на света-Хеопсовата пирамида.

Според египетската митология тази невероятна сграда трябвало да съхрани във вечността съкровищата и мумията на тогавашния владетел - Хеопс. Някои съвременни учени обаче смятат, че построяването и е имало съвсем друга цел от разпространената версия. Други дори са убедени, че това било гигантска машина за производство на свръх енергия.

Един от постоянно измъчващите днешните изследователи въпроси е: Как е възможно хора, които са разполагали само с каменни чукове и медни длета, да построят такава колосална сграда? Според древни легенди египетския народ наследил невероятните си знания от по-древна цивилизация. За съжаление много малко сведения са достигнали до нас и за фараона построил най-голямата пирамида в света. Според разпространената информация египетски жреци разказали на Херодот, че Хеопс бил жесток тиранин. Когато той заел египетския престол, докарал страната до мизерия и принудил всички да работят за него.

Египетските Пирамиди

Друг виден историк на име Диодор пък ни съобщава, че населението дотолкова намразило владетеля, че изхвърлило мумията му от гробницата. И наистина когато първите търсачи на съкровища проникнали в гробницата му съркофага открит там бил празен. Има още една неразрешена загадка относно строителството на древния гигант. Ако е била просто гробница защо е било необходимо невероятното математическо съвършенство на поекта?

Според съвременни теории пирамидата е мащабен модел на земното кълбо. Паралелът и меридианът, които се пресичат при нея минават през по-голямата част от земната суша. Затова излиза, че тя е разположена в самия център на Земята. Макар да е нъжна още много работа, данните от археологията, математиката и другите точни науки сочат към извода, че Голямата пирамида е внушително съоражение за улавяне на мистериозно енергийно поле.

Според друга теория пирамидите в Гиза са подредени като звездите от съзвездието Орион. Учените са дали много теории на света относно построяването на древните гиганти на пустинята, но точен отговор и до днес няма. Тези великолепни съоражения оцелели хилядолетия продължават зорко да пазят своите тайни. А на нас ни остава само да се надяваме, че съвсем скоро някой велик ум ще успее да разбули загадката на най-великото оцеляло във времето чудо на света - Хеопсовата пирамида.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 6
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Наталия
Наталия
25.05.2011 09:22
Не можем да твърдим на 100 процента, че тези пирамиди са строени за гробници. Ами, ако те са били там много по - отдавна и тогавашните обитатели на Египет просто са решили да ги използват за гробници на своите владетели ?
Аз мисля, че тези чудеса са на много повече години от колкото ги смятаме.
4
1