sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-прочутите призраци

Най-прочутите призраци

Нина НордНина Норд
Джедай
788549
Най-прочутите призраци
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Един от най-известните призраци е Летящият холандец – това не е човек, а търговско-риболовен кораб от седемнадесети век, поел курс в открито море. Според морските легенди този кораб се появява като мъгляв силует или странна светлина и е предзнаменования за нещастие и смърт.

Корабът и екипажът му били прокълнати за вечни времена, след като холандският капитан отказал да спре по време на буря в безопасно пристанище, въпреки че моряците и пътниците го молели многократно.

Нахалният холандец не се вслушал в молбите им и обвинявал Бог за несгодите им. Корабът-призрак от време на време се появява в океана, видян е край Южна Африка през 1923 година за последно. Корабът се появява в сагата „Карибски пирати”.

Призракът на Бел е друг известен призрак. През 1817 година в Тенеси, във фермата на Джон Бел се появило странно животно. Фермерът стрелял в него, но не го уцелил и то избягало.

Най-прочутите призраци

Няколко години подред семейството на Бел било измъчвано от призрака, който тормозел най-много малката дъщеря на фермера, като я будел през нощта и я вдигал във въздуха.

Кървавата Мери е жена, която преди три века е убила детето си. Можете да видите призрака й, ако влезете в училищната тоалетна по тъмно, застанете срещу огледалото и изречете на глас името й три пъти. Според легендата обаче повиканият по този начин призрак убива този, който е нарушил спокойствието му.Тази история преди време послужила за идея за филма "Кендимен".

Момичето, кето стои на пътя, е често срещан призрак и в наши дни. Историите за срещите с него винаги са едни и същи. Момичето стои край пътя, босо и със зелена кърпа на главата.

Много хора спират и го качват, а то не казва и дума, само сочи къщата, в която живее. Когато дойде време момичето да слиза от колата, се оказва, че вътре няма никого, а на вратата на къщата е закачена зелена кърпа.

Призракът на убития търговец се е появявал пред две сестри, Маги и Кети Фокс. През 1840 г. в Ню Йорк пристигнал млад търговец, който продавал порцеланови съдове.

Камериерката била уволнена от господарите си и призракът на търговеца я посещавал, а да й каже, че бил убит от тях. На практика обаче тази история била измислена от сестрите Фокс, но те го признали години след това. Сестрите обаче, покрай тази случка създали религия, наречена спиритизъм, която има последователи и днес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
56
42
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Dreamer
Dreamer
10.04.2013 23:32
Оооо...Карибски пирати е най-якият филм!Просто са взели тези факти и са ги сложили във филма затова съвпадат :)
2
1
Radi
Radi
27.05.2011 13:02
И аз много харесвам филма.
1
0
speis
speis
25.05.2011 10:44
Това за летящия холандец е много готино. Любимият ми герой от Карибски пирати е Джак Спароу.
5
0
Iva
Iva
22.05.2011 19:50
Летящият холандец. Любимият ми филм е Карибски пирати.
2
0