Великобритания изгуби секретни доклади за НЛО

Великобритания изгуби секретни доклади за НЛО

Секретни доклади за НЛО, известно като "Инцидента Рендълшъм", са изчезнали от националния архив на Великобритания. Те се отнасят до светлини, забелязани от американски служители в базата "Уудбридж" на Кралските военновъздушни сили през 1980 година, съобщи Би Би Си.

Липсата на доклада е установена съвсем скоро, когато бяха разсекретени други 8 000 британски документи за случаи с неидентифицирани летящи обекти. Те съдържат както свидетелствата на очевидците за срещите с НЛО, така и рисунки и схеми на видяното.

Сред свидетелствата е случай, при който пилот от гражданската авиация и синът му са наблюдавали обект, състоящ се от 3 сфери, който лети около градината им в Източен Съсекс.

Великобритания изгуби секретни доклади за НЛО

В документите е описан и друг случай от 1990 г., при който екипажът на боен самолет "Торнадо" е видял обект с големината на транспортен самолет С130 "Херкулес", чиято дължина е почти 30 метра, който лети над Северно море. Пилотът говори за въздушен съд, който не е виждал преди. Разкавал и за светлини и дори и "зона на двигателя".

По случая с инцидента в гората Рендълшъм, който някои изследователи наричат пример за "типична среща", са изчезнали ключови документи.

Инцидентът с НЛО е от 1980 г. "Срещата" е била до оградата на базата "Уудбридж", тогава ползвана от ВВС на САЩ. Няколко служители в базата видели светлини между дърветата до оградата и когато отишли да проверят, открили и увреждания по растителността и следи по почвата.

След като липсата на секретните доклади била установена, плъзнали множество предположения - от това, че някой просто си ги е занесъл в къщи, до хипотеза, че става дума за опит за прикриване на случая чрез изземване на материалите.

Последният транш разсекретени документи показва не само свидетелства, но и официалното отношение на британските власти към явлението НЛО.

През 1977 година премиерът на Гренейда сър Ерик Гейри е искал да постави в ООН въпроса за създаване на орган, който да се занимава с НЛО. Британското правителство обаче убедило премиерът да се откаже от идеята.

В Британския парламент се е водил само един дебат за НЛО. "Няма нищо, което да убеди правителството на Нейно Величество, че е имало дори едно посещение от извънземен апарат. Що се отнася до истината за НЛО, тя е проста: наистина има много необяснени феномени в небето и те непрекъснато са наблюдавани от рационални хора. Но има и множество възможни природни обяснения, които можем да отнесем към тези явления".

Това била официалната позиция, резюмирана от правителственият говорител лорд Стейбълджи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати