Сапфир за вярност и дълъг брак

Сапфир за вярност и дълъг брак

Сапфирът се смята за камък на верността, скромността и целомъдрието. Това е прозрачен корунд в син цвят. Неповторимия си цвят сапфирът дължи на съдържанието на титан и желязо.

Другите цветови оттенъци се наричат фантазийни. Корундите в оранжев цвят се наричат падпараджа. Сапфирът е смятан за символ на небесния купол, камък на размишлението и съзерцанието.

Жреците на храма на Юпитер са носели винаги сапфири в камъка си. Със сапфири са украсявали дрехите си свещенослужителите в Индия. Сапфири са украсявали короната на Клеопатра.

Смята се, че синият цвят на сапфира и енергийното му поле действат успокояващо, премахват нервната възбуда и бушуващите страсти. Сапфирът е смятан за камък на девствеността.

Сапфир за вярност и дълъг брак

Този камък е известен и като камъкът на монахините, тъй като има способността да охлажда страстта. Лечебният ефект на сапфира е много широк, той се използва при ревматични болки, заболявания на гръбначния стълб, невралгични болки и истерия.

Препоръчва се сапфирът да се носи на верижка, в златен обков. Този камък защитава от лъжа и от страх, предпазва от магии, сърдечни заболявания и пречиства кръвта.

Той дарява власт, помага в пътешествията и деловите пътувания. Не се препоръчва сапфир за хора без воля и инициатива, тъй като ще подтисне още повече работоспособността им.

Сапфирът дължи името си на гръцката дума сапфейрос, която означава син скъпоценен камък. При нагряване сивкавите сапфири стават яркосини. В някои страни сапфирът се използва при болести на ушите. Сапфирът влияе върху сърдечната чакра.

Пръстен или колие със сапфири спомагат за дълъг брак и вярна любов. Сапфирът е силен помощник за хората, които са родени под знака на Стрелец.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати