sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Цветотерапия

Цветотерапия

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Цветотерапия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всеки ден виждаме различни цветове – студени и топли, ярки и подтискащи. Всички тези цветове ни влияят по различен начин. Това са електромагнитни вълни, които въздействат върху организма ни.

Можете да използвате цветовете за постигане на целите си – за отслабване или за избавяне от депресия, за съблазняване или за създаване на романтично настроение.

Червеното е цветът на жизнената енергия, на активността и страстта. Той е подходящ за активно съблазняване, тъй като е агресивен цвят и предизвиква желание за завоюване.

Можете да го използвате за възвръщане на позатихнали чувства. Червеният цвят повишава апетита, така че този, който се бори с излишните килограми, трябва да избягва червено в кухнята си.

Цветотерапия

Жълтото влияе добре на умствената работа и спомага за отпускането. Слънчевите нюанси помагат за съсредоточаването, затова е добре да се заобиколите с жълти предмети, когато ви предстои изпит.

Не забравяйте, че прекалено силното тонизиране на мозъка води до изключването му за определен момент, затова не прекалявайте с използването на жълтия цвят.

Зеленото стимулира ръста и развитието, успокоява и премахва стреса и раздразнението. Синият цвят е цветът на умиротворението, спокойствието и хармонията.

Ако искате да се храните по-малко, оцветете кухната си в синьо и изберете сини чинии. Ще забележите, че апетитът ви ще намалее. Синьото отпуска след тежък работен ден.

Лилавото не се препоръчва за спалня, защото ще ви натъжава. Светлосиният цвят помага за релаксирането. Розовото помага да избягате от реалността.

Оранжевото е близко до червеното, затова не прекалявайте с него. Но малките оранжеви детайли укрепват имунитета и подобряват семейните отношения.

Бялото е цветът на здравето. Белият цвят помага при трудни преговори и предизвиква чувство на незащитеност. Черното и сивото успокояват и уталожват конфликтите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати