Странни съвпадения през вековете

Странни съвпадения през вековете

В живота се случват съвпадения, които не биха хрумнали и на най-смелия писател-фантаст. На пети декември 1664 година близо до Уелс потънал кораб. Всички загинали, освен един, който се казвал Хю Уилямс.

След повече от век, на пети декември 1785 година, на същото място потънал друг кораб. Отново се спасил само един човек, който се казвал... Хю Уилямс.

Предсказател предрекъл на Луи Шестнадесети, че ще умре на 21-во число. Всеки месец на тази дата изплашеният крал се затварял в спалнята си и не искал да вижда никого.

Тези мерки обаче не успели да го спасят. На 21 юни 1791 година кралят и жена му били арестувани. На 21 януари 1793 година Луи Шестнадесети бил екзекутиран.

Едгар Алън По написал разказ, който описвал как корабокрушенци убили и изяли юнга на име Ричард Паркър. През 1884 година разказът се превърнал в действителност. След като рибарски катер се разбил, обезумелите от глад моряци изяли юнгата, който се казвал Ричард Паркър.

През 1944 година вестник „Дейли Телеграф” отпечатал кръстословица, която съдържала всички кодови названия в тайна операция на съюзническите войски в Нормандия.

В кръстословицата присъствали думи като Нептун, Юта, Омаха и Юпитер. След разследване се оказало, че стар учител, който съставял кръстословици, случайно вкарал тези думи.

Веднъж италианският актьор Марчело Мастрояни по време на вечеря с приятели решил да изпее старинната песен, която разказвала за изгорялата родна къща. Той още не бил довършил песента, когато му казали, че къщата му гори.

През 1966 година четиригодишният Роджър Лоузър едва не потънал в морето до американския град Салем. За негово щастие го спасила дама на име Елис Блейз.

През 1974 година порасналото момче успяло да върне услугата на Елис, като на същото място спасил от удавяне възрастен мъж, който се оказал неин съпруг.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Павлина Семерджиева
Павлина Семерджиева
30.01.2011 14:33
Още едно доказателство, че човек не може да се скрие от съдбата си.
8
0