sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Характерът зависи от датата на раждане

Характерът зависи от датата на раждане

Календара на маите

Шведски учени излязоха с твърдението, че датата, на която човек е роден оказва голямо влияние върху това какъв е характерът му. Резултатите от изследването са публикувани в списание Neuropsychobiology.

Ако например вие сте родени през февруари или март, вероятността да сте много решителен човек е огромна. За рождениците през следващите месеци - април или май, пък крият огромен потенциал за авантюристична натура.

В хода на изследването били наблюдавани повече от 2000 души в Швеция. Северно европейските учени провели своите опити на базата на връзка между месеца на раждане и невротрансмитери. За тях е известно, че влияят на характера и поведението.

Изследователите наблюдавали няколкостотин възрастни, които имали проблеми с променливото си настроение и чести състояния на безпокойство. Експертите установили, че тези, родени между февруари и април, като цяло имали по-ниски нива на серотонин в мозъка, отколкото родените през друг период на годината.

Зодия Лъв

Знае се, че ниските нива на серотонин се свързват с депресията и други психични проблеми. Изключително интересна била и установената връзка между месеца на раждане и поведението.

За нея говорят наблюденията на 1500 души, които са направили опит за самоубийство. Родените между февруари и април са избрали по-драстично средство да прекратят живота си, като например обесване. Останалите са използвали по-малко насилствени средства като вдишване на газ.

Според повечето учени обаче датата на раждане не може да има определяща връзка с определени черти от характера. Мнозинството смята, че личностните характеристики не са подчинени на зодиака.

Месецът на раждане може да е свързан с определени личностни характеристики и това е ясно още откакто са класифицирани различните зодии. Например родените в късно лято представители на зодия Лъв се считат за много силни личности, които с упорство си пробиват път напред въпреки трудностите.

Шведските изследователи обаче твърдят, че мъжете родени между февруари и април, а не през август, са всъщност значително по-решителни и твърди характери.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 20
4 26
3 19
2 14
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
dirijabal
dirijabal
04.06.2016 10:49
Не вярвайте на подобни неща!
4
0
Виктория василева
Виктория василева
08.03.2016 20:40
Вие как може да им вярвате на тези саитове на тези хора
5
0
pipinana
pipinana
14.11.2015 09:10
...ok
0
0
Мъу
Мъу
18.10.2014 20:09
Ще ви ступам
5
1
Мъу
Мъу
18.10.2014 20:06
тъпо ще го поправим
2
3
sasho
sasho
22.02.2014 23:34
Вие всичките сте едни големи **** от наи големите.И заради такива умници простички като вас Ще работи бьлгарина за 200 лева на месец.Аз ще ви кажа има Сьздател. И неговите закони не толерират самозванковци като вас,които хфьрлят свободни некомпетентни мисли и убеждения вьв интернт пространството.Хора малки и глупавички,на какво ниво сте че вместо да работите и да учите си мерите дребнавите и все още тесногьрди душички тука дето някои си друг аподобен на вас за 5 лв хфьрля прах в очите на хорате.Вместо да си мерите кьсите пишки тука и дори пред вас се заемете малко поне да мрьднете великите си умове.Нежеалая отговори.
5
8
промит мозък
промит мозък
10.07.2014 18:41
Не желаеш, ама с'я щ'и изшибам един! Първо- си супер неграмотен!
Второ- ти кой си да казваш какво има и какво няма? Нещо не съм чувал за тебе, а се пишеш за велик откривател на ВСЕВИШНОТО? Кой е глупав и кой не е, ти си последният, дето може да кометира, поради факта, че наистина си АДСКИ НЕГРАМОТЕН!!!! От тази малка подробност човек може да си направи извода колко ти е мозъка в кухата лейка! В УСТАТА ОТ МЕН, СЪС ЗДРАВЕ ЗА УТРЕШНИЯ ДЕН
13
1
Петя
Петя
28.12.2013 14:55
В сайта АстроДата съм чел най-точните хороскопи според дата на раждане :-)
3
9
Бастун
Бастун
30.09.2013 14:15
Лъжа е това за възпитанието,което определя характерът,поведението.
Това,което определя характер,поведение и качествата на човек са расата,народът,конкретните гени на родата му и на родителите му.
Това с възпитанието и средата,което определяло дали един циганин ще краде и т.н. или пък за черните дето били ставали хора сред белите народи-забравете!
Колко години мъчат циганите да станат хора,но не могат-нямат ген а оттам и качества.
С чернокожите,арабите-питаите в Европа и САЩ,четете да видите какви изобретения има от черни,араби,цигани?Колко учени имат?
Имат някои спортисти,защото за спорт трябва физика и те са хора и я имат,но нямат акъл колкото нас белите.
А на всички вярващи ще кажа-религиите са средство за контрол над умовете ви а оттам и над телата ви!Всичко се основава на страх от Бога и не забравяите,че пишете на компютри и в Интернет-и тях ли "Бог" ги е измислил?
Я се запознайте с астрологията и нумерологията,но астрология с направа на личен хороскоп и ще видите,че знанието е в древните науки,но религиите ви промиват мозъците и ви правят слаби!
Древните науки ви дават знанието,нали "добрият Бог" наказал Адам и Ева,когато решили да станат знаещи и отхапали ябълката.
Добър Бог пък сме "раби Божий".Аз не искам да поробвам,нито да бъда нечий роб!
Какво е моето оправдание да бъда добър човек?Страх от Бога ли?Не!
17
9
До Любо
До Любо
10.07.2014 18:46
На това ли ви учи религията бе Любчо? Така да обиждащ? А нали тия технологии са дело на сатана? Последно Бог или сатана съсдават материалното? Нали материалното е подтиквано от сатана, за да ни отдалечи от Бог? А сега се оказа, че Бог е създал компютъра, чрез нас? Нали учените са контролирани от сатаната? Нали всички, които се стремят към пари и знание са демони? А позволи ми да ти кажа нещо...?

1
3
Дедо
Дедо
29.01.2014 16:43
Ти си бил много заблуден,честно ахахха арабите когато са имали астрономия,математика и физика,ние белите още сме скачали по дърветата ;)Четете бе,хора,четете,тази история за нищо я нямате,саамо глупости пишете след това
13
2
любо
любо
02.01.2014 03:45
ти си страшно неук и неграмотен, ниска култура, същество с дребна душица и грозно тяло сигурен съм , да Бог създаде компютрите чрез човека който също е негово създание и много други направо ми стана жал какви малоумни същества като теб има по света и в България
6
6