sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Чуждопланетен вирус се предава чрез Интернет

Чуждопланетен вирус се предава чрез Интернет

планета

Американският физик Ричард Кариган предложил интересна хипотеза, според която компютрите на Земята са напълно уязвими заа вирусна атака от страна на извънземни.

Според него учените, работещи по проекти за търсене на чуждоземни цивилизации, поставят под заплаха безопасността на Земята, тъй като разпространяват огромно количество от засечените сигнали по Интернет и така те могат да достигнат до много компютри.

Чуждопланетен вирус се предава чрез Интернет

В нашата галактика има до 1 милион източници на радиосигнали, природата на които не е установена. Съвсем възможно е някои от тях да са от разумни същества, които не знаем дали са добронамерено настроени.

В момента на Земята се осъществява глобален проект за прослушване на космическото пространство - SETI. В проекта са включени и десетки хиляди компютри по цял свят. Сигналите се разпространяват по Интернет от доброволци.

Точно тук е реалната опасност, според хипотезата на Кариган. Дали случайно или нарочно можем да уловим сигнал, който да нанесе огромна вреда на човечеството, ако бъде пуснат в глобалната мрежа.

комютър

Като мерки за безопасност ученият предлага да се въведе карантина, за да избегнем вредителските извънземни сигнали, преди да са завзели всички компютри.

Компютърните специалисти успокояват, че за да се зарази компютър, трябва да познаваш устройството му и как работят неговите програми, а според тях извънземните не са запознати с нашите технологии.

Межувременно сътрудника на SETI астрономът Сет Шостак е направил прогноза, според която извънземни цивилизации ще открием след двадесет години.

Ако за това време с всички напреднали технологии, с които разполагаме, не успеем да открием разумен живот, то можем да приемем, че най-вероятно той не съществува.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Даниела
Даниела
01.08.2014 01:45
Това е смешно! Не мога да разбера как една свръх развита цивилизация не е запозната с нашите ниши измислени компютри! И за какво им е да вкарват вирус? Те ни пазят да не се самоунищожим! Просто не мога да разбера как може да има толкова не кадърни хора на тази земя!?? Те ако са искали да ни заразяват или там както е казал този (учен) вече да са го направили! Ние за тях сме като мравките. Едни ниши форми на живот!
1
1
Изплашен
Изплашен
29.09.2013 22:30
Не ни стигат американски и руски хакери ми че сега и извънземни. Трябва да си ъпдейтна антивирусната!
0
0
аз
аз
11.08.2013 15:43
"Компютърните специалисти успокояват, че за да се зарази компютър, трябва да познаваш устройството му и как работят неговите програми, а според тях извънземните не са запознати с нашите технологии."
Мдааааааааааааа.............................
0
0
нкхкн
нкхкн
23.09.2012 03:41
о прости овце на тази планета нали интернет е тяхна остаряла технология която нашите лидери купиха в замяна на вашето бъдеще. като нация продължавайте да спите те подготвят чдесен лан за вас. много вкусен план 'чеверме'
1
0
някой си
някой си
18.05.2012 22:46
Те ще ни намерят не ние тях.
2
0
ффф
ффф
03.12.2011 23:26
Кви са тия луди извънземни? нямат ли си по добре работа от това да се бъзикат с Интернет
1
0
Iotova
Iotova
25.07.2011 14:38
Какви глупости говорите,не били познавали нашите технологии,та тогава кой ни ги е дал,за да ги измислим някой ни ги е дал нали така.
1
0