Гени на пришълци в нашето ДНК

Гени на пришълци в нашето ДНК

За това, че животът е възникнал извън нашата планета, се водят много дискусии. Американските учени напълно допускат подобна хипотеза и дори представят доказателства в нейна полза.

Техни колеги от Австралия пък усилено отстояват алтернативна гледна точка, нали официалната наука твърдо отстоява теорията за самозараждането на молекулите на Земята.

Още през 60-те години на миналия век възниква въпросът за търсене на други цивилизации с помощта на радиотелескопи. Днес се смята, че това е съвсем грешен подход.

Какво ще допринесе радиосигналът за същества от друга вселена, които искат да влязат в контакт? Абсолютно нищо. Тези електромагнитни сигнали се разсейват и изчезват безследно, те не се самовъзпроизвеждат.

Гени на пришълци в нашето ДНК

По-логично е да се предположи, че извънземните, като живи същества, се стремят да продължат живота си и да предадат натрупаните знания и би било по-полезно да изпращат из Галактиката стотици хиляди тонове биомолекули – микрокапсули с ДНК, които съдържат в себе си цялата информация за типа живот, към който те принадлежат.

Естествено е част от „посланиците” да загине: да бъде привлечена от гравитационните полета на звездите и да изгори, част ще загине при избухване на супернова, но определено количество може да попадне на планета с по-благоприятни условия, сходни на земните.

Ако планетата се окаже подходяща, биосигналът няма да изчезне безследно, както би се случило с радиосигнала. Попадайки в подходящи условия, като вода с определена температура, „сигналът” започва да се развива, при това с огромно усилване.

В ДНК-то е заложена колосална информация – 109 единици генетична азбука от 4 нуклеотида. Да се представят всички възможни варианти е невъзможно.

Молекулярните генетици твърдят, че само 5% от човешката ДНК съдържа някаква известна информация. Останалите 95% са „излишък” от ДНК и крият тайната за произхода на живота, включително полезната и необходимата за по-нататъшно развитие на човечеството информация.

Съществува едно важно свидетелство, че животът на Земята е бил „внесен” от Космоса. Последните микробиологични изследвания показват, че животът е възникнал веднага след появата на необходимите условия.

Ако вземем предвид, че установената възраст на първия земен ген е 3, 8 млрд. години, а геологичната възраст на образуването на Земята е 4, 6 млрд. години, те са достатъчно близки и може самите ние да сме всъщност извънземните.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 6
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Виракоча
Виракоча
22.02.2015 22:29
Учените тъсят живота на места сходни с тукашния на Земята. Бих ги нарекъл тъпаци. Земята е била част от Слънцето преди да се откъсне от него, ако там има същества които живеят при недостъпна за нас температура, и решат да дойдат тук на земята враждебно настроени заради пазарната ни икономика и жажда за пари...Ха погледни ги без маска за електрожен.
0
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 14:45
Хубава статия, според мен също е възможно да сме извънземни. Една от теорията за възникването на живота на Земята е, че нашите гени да дошли от метеорит или както тук пише, от извънземните. И напълно го приемам, защото е доказано, че веществата, от които сме изградени не могат да се зародят при тези условия на Земята. Могат да се развиват, но не и да се зародят. А нали знаете, че развитието на организмите се получава във влажна/водна среда. От тук стигаме до извода, че е напълно възможно да сме еволюирали във водата и нашите предци да са живеели във водата.
0
0
?
?
03.09.2011 00:32
dokato ste na zemiata izlezli ot pi oka
na mama ste zemliani a kogato zad ikA
vi napusne zemnata atmosvera se pravete
i si igraite na kvito iskate budete zeleni bimbeni ma pak 6e ste s polvinka po malko v glavata

1
1
Monny Monsterr
Monny Monsterr
26.01.2014 14:42
Разкарай се с тези глупости. Щом си такова безмозъчно същество и нямаш грам уважение към изследванията на учените, по добре изобщо не чети такива статии. Пази простотиите за себе си и ги говори на онези, които ще им се радват.
0
0
георги георгиев
георги георгиев
01.03.2011 18:56
В безкрайната Вселена(нещо, много хора не могат, а и не са в състояние да си представят)със 1005 сигурност, съществуват и други цивилизации. Осмелявам се да твърдя, че и ние сме част от интелекта във Вселената. Голяма глупост е да вярваме, че ние сме единствени и уникални. Контакт с други цивилизации, рано или късно, ще бъде осъществен.
1
0
Дисни
Дисни
17.12.2010 14:50
Аз вярвам, че съществуват. Наистина колко време им трябва на учените да го признаят ? Не може да сме единствените същества с разум.
0
2
lea
lea
04.12.2010 01:45
Ние определено сме внесени отвън, това го доказва и библията. Ние сме наследници на извъземни, които един ден ще дойдат при нас като техни деца.
Ако отдавна не са тук вече, но трябва да бъдем подготвени за среща. Съществуват много видове извънземни - всякакви, има от всички видове, които раси сме тук на земята. Ние сме създадени различни и все пак сме еднакви, и произлизаме от един прототип. Сложно е, но след срещата с тях, всичко ще ни се изясни. Ще ни кажат защо сме създадени и какво ще правим занапред. Преди всичко нашето общество ще бъде променено, вследствие на това ще бъдем променени и физически. Ще бъдем ново общество, като много от нас ще бъдат отделени от останалите според дела и духовно състояние. Всеки ще има определено място и действие. За това пише и в библията. Исус Христос е говорил за тези неща на множеството, които не са записани, защото не всичко трябва да се знае предварително. Ще дойде това време и ще видим всички хора живяли преди това на земята. Никой не е умрял както ние си мислим, просто е претърпял изменения. Ние не можем да умрем. Един от Основния закон на физиката гласи - нищо не се губи, а само се видоизменя. Спомнете си какво пише за създанието на човека - Бог го създаде по свой образ и подобие и му вдъхна живот. Този дъх е безсмъртието на създанието. Ще дойде време и ще видим.
1
0
АЛФ
АЛФ
25.11.2010 22:27
Аз пък не мога да разбера, колко още време им трябва на учените, та най-после да го проумеят и да го изрекат открито, без риск да ги помислят за умопомръчени.
1
0
аз
аз
25.11.2010 11:58
Да, вярвам в това. Ние сме извънземни.
1
0