Съществува телепатия между хора, растения и животни

Съществува телепатия между хора, растения и животни

В един от музеите на Франция са запазени косите на Луи ХVI, отрязани малко преди да бъде гилотиниран. Когато изследват молекулярната им структура, учените откриват, че от тях може да се "снеме кардиограма". Оказва се, че честотата на съкращенията на сърдечния мускул на Луи ХVI в тези трагични минути е била 30 удара в минута. А това е така нареченият предсмъртен пулс! Известно е, че в момент на стрес мозъкът понякога излъчва специфични вълни с такава сила, че те могат да бъдат "уловени" в която и да било точка от земното кълбо.

Историята помни случаи, при които, по време на Втората световна война, майки чувствали смъртта на децата си, намиращи се на хиляди километри от тях. Интересни са и местата, където са се водили големи сражения. На тях дори тревата расте по различен начин. Очевидно е, че емоционалното състояние на участниците в битките е оказало влияние върху нея. Всичко това ни навежда на мисълта дали не съществува вълнова "памет на ужаса"? Баща на момче, заминало на презокеанско пътешествие, насън видял, че корабът потъва, а синът му, заедно с неколцина пътници, успява да стигне до намиращ се недалеч пустинен остров и да се спаси.

Старецът бил толкова потресен от видяното, че още на сутринта побързал да съобщи на властите за трагедията. В ръководството на параходната компания се изсмяли на стареца и не обърнали внимание на думите му. Дните обаче минавали, а от кораба - ни вест, ни кост. Тогава си спомнили за разказа на бащата. След време се оказало, че корабът наистина е потънал. Още по-голямо вълнение предизвикало съобщението, че експедиция е открила някои от корабокрушенците, сред които и сина на стареца, на пустинен остров...

Учените обясняват феноменалните явления с телепатията или с биологичната "радиовръзка" между приемащия и предаващия. При тях носител на информацията са ултракъсите вълни. Подобен случай е наблюдаван и при кучето Боника. Животното се разболяло, закарали го при ветеринар, но в лечебницата то умряло. В момента, когато Боника агонизирал при лекаря, един от членовете на семейството, останал вкъщи, неочаквано чул жалния вой на кучето. Постепенно звукът затихнал и изчезнал. Известен е и друг случай с възрастна американка.

Разхождайки се край морския бряг, жената се подхлъзнала на кея и паднала. Долетяла морска чайка, която възрастната дама често хранела. След минута птицата отлетяла. Тя отишла право в дома на старицата и започнала да се блъска в стъклото на един от прозорците. Сестрата на старата американка разбрала, че нещо става. Излязла навън и последвала кръжащата над главата й чайка, която я отвела точно на мястото на инцидента. Така дамата била спасена.

Черна Котка

Специалистите предполагат, че това е било възможно едиствено благодарение на телепатичната връзка между живите същества. Когато става въпрос за телепатичните способности на животните, най-често "главни герои" са котките. През миналия век моряците на търговските кораби били убедени, че котките точно определят момента на отплаването. Те получавали тази информация благодарение на телепатичните си връзки с моряците. Котките поддържат връзка със собствениците си, независимо къде се намират те. Ако нещо се случи със стопанина, котките страдат.

Способни ли са и растенията да приемат човешките мисли и емоции? Първият, регистрирал на лист хартия с вълнообразни линии връзката между човека и растението е американския криминалист Клайв Бакстър. Това станало на 2 фавруари 1966 г., когато Бакстър поливал растенията си. Криминалистът искал да разбере за колко време стига до листата изсипаната от него в саксията вода. За опита си Бакстър използвал записващо устройство, което чрез проводници съединил с датчици, прикрепени към лист.

Гербери

Без да иска обаче докато поливал цветята Бакстър си набол пръста. Растението реагинрало веднага. Линията, рисувана от датчика на листа, станала вълнообразна и много напомняла на кожно-галваничния рефлекс при човека. Известно е, че този рефлекс е един от показателите за емоционално и умствено напрежение у хората. Криминалистът продължил опитите си. След като съществува връзка между човека и растението, може би я има и между растението и животното - предположил той. За да провери теорията си, Бакстър направил малка поставка и на нея сложил аквариум със скариди. Под поставката монтирал метален съд с вода, а под него поставил запалена спиртна лампа.

На определен интервал от време с помощта на електронно устройство криминалистът накланял аквариума и изсипвал част от намиращите се в него скариди в кипящата отдолу вода. Оказало се, че в момента на смъртта на скаридите растението реагирало със силно изразена "кожно-галванична реакция". Като че ли чувствало, че до него умира друго живо същество. Реакцията била записвана на хартия от датчика.

Съществуват ли растения - свидетели на престъпления? Изследвания в този дух направил в лабораторията си английският биолог професор Уотсън. Шест души стояли в продължение на 10 минути в стая с две растения. Единият от шестимата пречупил първото от тях и всички напуснали стаята. След това към живото растение закрепили електронен апарат, наречен "детектор на лъжата". Накарали шестимата участници в експеримента да влизат един след друг в стаята. Растението било "безразлично" към първите пет посетители.

При появата на шестия обаче - на "убиеца", то реагирало. Стрелката на прибора рязко отскочила от нулата. Сякаш растението "затреперило от ужас". Досещат ли се хората, че растенията внимателно следят това, което собствениците им правят? Могат ли растенията да разчитат мислите на хората? Отговор на тези въпроси и много други, свързани с телепатията тепърва ще бъде намерен.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Morimoto
Morimoto
26.07.2012 20:21
да и аз съм съгласен с това напълно ... защото и аз усещам мислите на хората и даже един път си говорихме с един приятел .. ако някои иска да си говорим за телепятя нека ме добави в фацебоок ... Моримото Гоергиев са пиша ...
1
0
08.12.2010 21:54
Аз мисля и не само, аз усещам че е така. Може и вие да пробвате от съвършенството. Колко пъти ви се е случвало(елементарен пример)да усещате мислите и чувствата на друг човек т.е. да се разбирате без да се споменава и думичка ? Познато ли ви е чувството ? Знам, че всички тези неща са неразривно свързани със самия живот и са постижими от всички. Аз лично мога да усетя дори полъха на вятъра, който се съобразява с усещанията ми понякога и посоката и скороста му са в такт с мен(и не говоря за грубото усещане че духа вятър). А що се отнася до животните, нещата са същите както при нас, да не кажа, че те са надарени в по-голяма степен с таланта да усещат(защото несъмнено това е талант, най-малкото). Най-общо казано, в близко бъдеще всичко гореспоменато ще стане толкова важна част от живота ни, че ще можем да правим неща недостъпни за повечето хора днес и без която ще ни се струва немислимо да живеем. Единственото условие е да се наслаждавате на това. Можете ли ?
2
0