sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петте най-лоши майки

Петте най-лоши майки

Нина НордНина Норд
Джедай
788527
Петте най-лоши майки

Между майката и бебето винаги съществува особена връзка, но понякога тази, която е дала живот на малкото същество, се отнася към него твърде лошо.

Така стои например въпросът с женската на земния бръмбар. Майката изяжда малките по време на смъртоносна игра, която е на принципа на руската рулетка.

Личинките на бръмбара чакат храна в специална мрежа, построена от родителите им. Малките постоянно искат от майка си храна. Когато тя дойде при тях, първите получават храна веднага, но запасът не стига за всички.

Тази личинка, която не се докопа до храна, веднага бива изядена от майката. Мама-панда също не е от най-добрите. Това се случва, защото женската ражда понякога по две малки.

Второто бебе обаче е доста по-малко от първородното. Затова майката го оставя на произвола на съдбата и се посвещава на първата си рожба. Пандата няма физическа възможност да се грижи за две бебета в продължение на девет месеца, докато станат самостоятелни.

Майката на малките хамстерчета, изяжда потомството си. Но всъщност това става, защото тя ражда много повече малки, отколкото е в състояние да изхрани.

Майката на малките черни орлета не изяжда бебетата си, нито ги изоставя на произвола на съдбата. Тя обаче има смъртоносно за тях поведение – просто не се меси в боя им за храна.

А той почти винаги завършва с това, че едно от малките умира. Боят за храна е често срещано явление в гнездата на черните орли, при което майката и бащата спокойно наблюдават как по-големите орлета убиват някое по-малко.

Според учените това се дължи на факта, че животните не се замислят за това, че те са техни деца, а оставят на естествения подбор кое от децата им е по-силно и поради това има шанса да оцелее.

див заек

Майката на дивите зайчета също е доста лоша, защото никога я няма. Веднага след раждането тя оставя зайчетата и ги навестява по две минути дневно в продължение на 25 дни.

След това пък ги изоставя завинаги. Според учените майката прави това, за да скрие от хищниците местонахождението на малките, които често стават обяд за хищниците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
LolStar
LolStar
04.01.2014 15:59
Много са прави животните. Оцеляват само най-силните. Има два вида: изяжащи и изяждани..
1
2
Корнелия
Корнелия
20.07.2013 17:01
И аз с моята майка сме така.МРАЗИМ СЕ!!!
0
4
Яя
Яя
24.04.2013 13:57
Много бих искала това, което сте написала да го кажете в очите на С.Хокинг или на Н.Вуджичич, наистина...
1
0
диди
диди
24.07.2011 22:21
Прави са животните като правят така. По този начин оцеляват най-силните от котилото, а не като нас, да носим на гърба си децата си докато учат, после хайде ида се оженят, я хайде да помогнем на децата след сватбата да си стъпят на краката, да им помогне на децата си да отгледаме внуците си, нали и те са наши деца, продължават рода ни. И така по този начин докато си умрем, мъкнем децата на гръба си, а иначе животните наричаме лоши майки
5
4