Ново Неси поглъща хора в езеро в Сибир

Ново Неси поглъща хора в езеро в Сибир

Неизвестно чудовище, което прилича на световноизвестното Неси от Лох Нес, се смята, че обитава най-голямото езеро в Западен Сибир, пише руската преса.

За езерото Чани, разположено в Новосибирска област, от години се носят стряскащи легенди за плуващия змей, който живее в него и се храни с хора и добитък.

Ново Неси поглъща хора в езеро в Сибир

От началото на лятото в и край езерото се случват все повече странни случки и произшествия. Във водите на дълбокото езеро започнали да изчезват рибари и туристи. Телата на някои от тях и досега не са открити.

Последната случка е от преди няколко дни. Пред очите на няколко души по необясним начин потънал 59-годишен мъж. Според очевидците нещастникът е бил завлечен към дъното от незвестно същество.

"С приятеля ми Имаментин Наурусов ловяхме риба с лодка на около 300 метра от брега. На въдицата му се закачи нещо огромно. Бях в шок, никога не съм виждал подобно нещо. Приятелят ми се изправи в лодката, за да извади това същество, но то го повлече с такава сила, че обърна лодката", разказа пред Life News 60-годишният Владимир Голишев.

"Озовах се във водата и заплувах към брега. Водата беше много студена, страхувах се, че няма да доплувам. Но слава Богу, размина ми се. Мислех, че Имаментин плува зад мен, но на брега разбрах, че той така и не се е измъкнал от езерото", продължава разказа си Голишев.

На мястото били извикани на помощ водолазите от Аварийно-спасителната служба в Новосибирска област. Претърсили района, но успели да открият само калните ботуши на изчезналия рибар. От самия него нямало и следа.

Според официалната статистика от три години и половина насам в езерото Чани са се удавили 19 души. "Живея близо до Чани вече 80 години и в това езеро всяка година изчезват десетки хора", казва Нина Доронина от село Квашнино.

Четирима туристи от град Белово в Кемеровска област, които изчезнали при един от последните инциденти, и до момента не са открити. Нещо силно ударило моторната им лодка, тя се обърнала, повличайки ги към дъното.

Езерото Чани се намира на 106 метра надморска височина. Площта му е непостоянна – между 1400 до 2000 кв. км. Според много легенди около езерото има вход към мистичната страна Шамбала – страната на познанието на истината и просветлението.

През 2006 г. на летището в Новосибирск бяха задържани сътрудници от Тохокския университет в Япония, опитали се да изнесат контрабандно образци от водата (37 ампули) и от почвата (40 пакета) от езерото Чани.

Рейтинг

5 1
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Даниела
Даниела
23.06.2013 21:53
Още какво ли не крие тази планета, само можем да стоим и чакаме за още някое забележително откритие.
4
0