Животът на Земята е дошъл от Марс

Животът на Земята е дошъл от Марс

Ние, земляните, сме живи, благодарение на вирусите, които метеорити пренесли от Март до нашата планета. Това твърди професор Джей Мелош от Университета в Аризона.

Твърдението му е базирано на резултатите от станцията "Феникс", която бе на Червената планета през ноември 2008 година. От години Мелош проучва така наречения геоложки натиск между планетите. Тоест откъсването на скални маси от тях и поглъщането им от гравитацията на съседно космичесто тяло.

"Между планетите в нашата Слънчева система е възможна биологична размяна. В нашия случай тя е била неизбежна", твърди ученият.

На Марс биологическите процеси са се развили по-рано от Земята. От Червената планета са политаи огромни скали, които са достигали до нашата планета. В себе си тези скали са съхранявали живи вируси, които чрез прелитането в Космоса са се озовали на Земята.

Според Мелош ударът от метеоритния къс от Марс е бил толкова силен, че чрез него се е обособила Луната. Това се е случило преди около 65 милиона години.

По този начин на планетата ни са дошли първите марсианци - бактерии и вируси.

Не само другите планети, но и нашата е разпространител на вируси. Това бе установено от Аполо 12, който при кацането си на Луната проучи контейнер, оставен три години по-рано от предишна експедиция.

Оказва се, че в него са се запазили живи земни микроби. Те са оцелели дори при наличието на космическата радиация на Луната.

Рейтинг

5 5
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стефан Неделчев
Стефан Неделчев
30.07.2013 20:22
Значи първо на първо ако смятата, че сблъсака с обекта, който е образувал луната се еслучил преди 65 милиона години това ще рече че според вас по времето на динозаврите е нямало луна :D Поредната статия пълна с неточности
:D
4
1
aaa
aaa
23.04.2013 23:02
Март или Марс?
3
2