sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Фън-Шуй»Кучета Фу – значение и символика според Фън Шуй

Кучета Фу – значение и символика според Фън Шуй

МарияМария
Новак
2214
Кучета Фу - значение и символика според Фън Шуй
Снимка: Аliexpress

Според Фън Шуй кучетата Фу са символ на защита – известни още като императорските лъвове пазители.

Как изглеждат статуите на Кучето Фу?

Китайското куче Фу е древен символ, който би трябвало да се изобразява като лъв, но в действителност по-скоро наподобява куче. Тъй като лъвовете не се срещат в Китай, стилизираните статуи се отнасят по-скоро до кучетата, откъдето идва и тяхното наименование.

История на Кучето Фу

Общоприето е, че кучетата Фу са създадени малко след представянето на истински лъвове в двора на император Хан. Според представители на Музей на изкуствата Метрополитън, по-ранните изображения на кучета Фу съответстват повече на външния вид на стилизираните лъвове, представени на уеб сайта на музея. Представената частично статуя е допълнена от друга пред портата на столицата на Източен Хан, Луоян. Династията Източен Хан (втори Хан период) датира от 25 до 220 г. сл. Хр.

Древни защитници на кралските особи

Легендите за кучетата Фу определят тези същества като древни мистични защитници на небето. Древните китайски кучета Фу са били изваяни от камък, мрамор или гранит. Смятало се, че двойка огромни кучета Фу, едно женско (ин) и едно мъжко (ян), стоят на стража от двете страни на небесните порти.

Защитни енергии на кучетата Фу

Смята се, че кучетата Фу са толкова свирепи, че плашат всички зли духове и им пречат да влязат в небесното царство. Кучетата Фу охраняват входовете на дворци, храмове и дори градини в Китай. Всяко място, което се счита за важно или свещено, обикновено е защитено от двойка Фу кучета, едно женско и едно мъжко.

Фън Шуй

Искате да поставите правилното куче от правилната страна на вашата врата или вход? Разграничаването кое куче е женско и кое мъжко е лесно, след като се запознаете с основните символи.

Женско куче Фу

Женското куче Фу се изобразява винаги с лапа, поставена върху малко кученце, с цел да го предпази. Женското куче Фу символизира майчинския инстинкт и желанието да защитава бебето си. Със същата отдаденост, преданост и лоялност тя ще защитава вашия дом или офис.

Мъжко куче Фу

Мъжкото куче Фу е изобразено с лапа върху топка. Някои тълкувания го смятат за глобус. Той символизира контрола на мъжкото куче Фу над обстоятелствата и ефекта върху вашия личен свят.

Къде да поставите кучетата Фу?

Можете да се възползвате от защитните сили и енергия на кучетата Фу, като поставите двойка на входната си врата. Имате нужда от женско (ин) Фу куче и мъжко (ян) Фу куче, за да установите идеалния фън шуй баланс на енергиите чи. Уверете се, че и двете кучета са обърнати навън, така че да поздравяват всички, които влизат в дома ви и да плашат крадците, злонамерените хора, злите духове и отрицателните енергии чи. Няколко бързи стъпки гарантират, че вашите фу кучета са поставени правилно:

Застанете пред отворената врата, гледайки навън.

Мъжкото Фу куче трябва да бъде поставено от лявата страна.

Женското куче Фу се поставя отдясно.

Енергия в дома

Ако усещате негативна енергия, заплашваща Вашия дом или бизнес, можете да използвате кучета Фу за лечение. Стълби или асансьор в близост могат да създадат "ша чи" (т.нар. убиваща енергия). За да поправите това, можете да поставите двойка Фу кучета в долната част на стълбището или вратите на асансьора - по едно от двете страни.

Защитете своето богатство, като поставите двойка Фу кучета в югоизточния ъгъл на вашия дом или бизнес.

Двойка Фу кучета, поставени пред касов апарат ще защитят приходите Ви от бизнеса и ще ви предпазят от кражби.

Детска стая или спалня могат да бъдат защитени от болести и зли духове, когато поставите двойка кучета Фу на скрин, ракла или стенен рафт.

Можете също така да поставите двойка Фу кучета от двете страни на входа на градината си.

Не е необходимо да инвестирате в големи статуи, можете да използвате по-малки, поставени върху холната маса, във фоайето или на рафт, обърнат към входната врата.

Кучета Фу – благоприятни ефекти

Освен че защитават вашия дом от зли и неблагоприятни енергии, кучетата Фу също се считат за благоприятни символи на богатство. Двойка кучета Фу засилва и стабилизира положителната енергия в дома и офиса.

Кучетата Фу са силни защитници според Фън Шуй

Можете да използвате Фу кучета във Вашия дом или бизнес, за да предотвратите неблагоприятните енергии. Тази необикновена двойка ще Ви пази от грабежи, кражби, зли духове и нещастия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2
50
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Банко Пиронков
Автор на този материал би трябвало да е Мария, но той е копиран от руски сайт. Това се нарича плагиатство.
1
0