sanovnik.bg»Статии»Мистерии»200 бебета живеят на гърба на паяк-вълк

200 бебета живеят на гърба на паяк-вълк

Нина НордНина Норд
Джедай
788550
200 бебета живеят на гърба на паяк-вълк
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Децата живеят на гърба на майките си, докато не поотраснат. В животинския свят обаче това става напълно буквално – малките живеят месеци наред върху гърба на собствената си майка.

Полярната гагара, която обитава крайбрежието на Северния Ледовит океан, снася по две яйца, които мъти със съпруга си. Тези птици остават верни един на друг цял живот. Щом малките се излюпят, веднага се качват на гърба на майка си.

Там изкарват, докато се научат да летят, след което я изоставят завинаги. По същия начин стои въпросът и с отглеждането на бебетата-лебеди. Те плуват до майка си, но щом усетят опасност, веднага се покатерват върху широкия й гръб.

Каролинският паяк-вълк, който живее в Северна и Южна Америка, се отличава от „роднините” си с това, че не плете паяжини. Той преследва плячката си като ловец и я убива.

200 бебета живеят на гърба на паяк-вълк

В момента, в който малките паячета се излюпят от яйцата, те се качват върху гърба на майка си, а понякога броят им надхвърля 200. Те стоят там половин месец, докато се научат сами да ловят храната си.

Скорпионите имат невероятен ритуал за чифтосване. Мъжкият изхвърля семенна течност на равна повърхност и кара женската да се плъзне по нея. Така тя поема сперматозоидите и зачева обикновено от раз. Ако мъжкият не успее да избяга след чифтосването, женската го изяжда за секунди.

Бременността трае от два до шест месеца и на бял свят се появяват от два до сто малки скорпиона. Тъй като са съвсем крехки, те живеят на гърба на майка си, докато не се втвърдят.

Има обаче и грижовни бащи. Рекордът в това отношение държи мъжкият на жабата Ринодерма Дарвин. Две седмици след като женската снесе яйцата, таткото ги поставя в устата си.

Там от яйца те се превръщат в попови лъжички и живеят в устата на таткото около 70 дни. Всяка от поповите лъжички се сраства с вътрешната част на устната кухина на бащата и по този начин се храни директно от кръвта му.

Постепенно всяка една от поповите лъжички се превръща в жаба и една по една те напускат защитения си дом. В това време таткото се храни без особени проблеми, но доста отслабва, тъй като му е трудно да осигури хранителни вещества за толкова много деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
НИКИ  СТОЯНОВ
НИКИ СТОЯНОВ
20.04.2012 09:55
ТОВА Е ЕДИН ПЕДЕРАС КОЙТО Е ПОЛУЧИЛ ГОВОРЕН ДЕФЕКТ ПРИ ИЗПУСКАНЕ, КАТО МАЛЪК Е ПАДАЛ НА ГЛАВАТА СИ !СТРАШНО ТЪП НИСКО ЕРУДИРАН И НЕЗАВЪРШЕН ОТ КЪДЕТО И ДА ГО ПОГЛЕДНЕШ ТИП !ЖАЛКО ЧЕ КЛИПОВЕТЕ НА ПОДОБНИ ИДИОТИ СЕ ЛАНСИРАТ !НИЩО НОВО НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ НИЩО СМИСЛЕНО !НЯМА СОБСТВЕН СТИЛ ПОРЕДНИЯТ ИМИТАТОР !СЪЖАЛЯВАМ ЖЕНАТА КОЯТО СТОИ ДО ТАКЪВ ПРОШЛЯК !ОПРЕДЕЛЕНО ЩЕ И Е НУЖЕН ПРЕВОДАЧ И НА НЕЯ ЗА ДА ГО РАЗБЕРЕ КАКВО ФЪФЛИ !
0
3