sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Кой камък лекува и пази зодия Овен?

Кой камък лекува и пази зодия Овен?

Кой камък лекува и пази зодия Овен?
Снимка: WhisperingJane_ASMR / pixabay.com
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От древни времена хората са вярвали, че всеки минерал, съществуващ в природата, пази, лекува и закриля дадена зодия.

Защо точно определено природно образувание има влияние над някоя зодия?

Връзката се създава от естествената хармония между заложените в камъка качества и енергийните дадености на определен знак. И тъй като всеки камък засилва или тушира определени личностни черти, а също лекува определени болести, е възможно всеки човек от дадена зодия да намери своя камък - защитник и камъка - лечител, които да му помагат в живота.

Кой камък лекува и пази зодия Овен

Има ли камък, който изпълнява тези функции за зодиакалния знак Овен и кой е той?

Има много камъни, сред които Овенът може да избира, в зависимост от това кои свои дадености иска да засили и кои да обуздае с помощта на някой минерал, но ако целта е да се намери универсален лечител и защитник за зодията, това е камъкът карнеол.

Зодия Овен

Карнеолът е червеникаво-оранжев до златисто обагрен кристал, който се отличава с карамелената си мекота. Смятат го за камък на победителите, какъвто без съмнение е всеки представител на лидерската зодия Овен. Енергиите на личността и природния кристал напълно се препокриват и това създава естествената връзка между накит от карнеол и представителят на знак Овен, който има нужда от пазител по време на своите битки към върха, които води в живота. Карнеолът подсилва увереността му, хладнокръвието му и го дарява с висок тонус, така нужен за всеки победител.

Изкачването на върховете винаги е трудна и опасна мисия във всякакъв аспект. Това Овенът се нуждае и от лечител, който да се погрижи за раните му - физически и душевни, получени, докато воюва за победата.

Този камък насърчава креативността, засилва увереността и помага на Овена да утвърди самочувствието си. Той лекува срамежливостта, давайки силна доза самочувствие. В чисто физически план, карнеолът стимулира образуването на нови клетки и така раните зарастват по-бързо. Боледуващите представители на знака е добре за носят бижута от карнеол за по-бързо и успешно оздравяване.

Съветът е да се окачи на входната врата, за да се вижда веднага, а той закриля и дома на Овена.

При конкретни заболявания Овенът трябва да се довери на следните камъни:

- Корал - при умора и депресия

- Розов кварц - при емоционален срив

- Берил - при болести на черния дроб и далака

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати