Работяга ли сте? Личи по цвета на очите

Работяга ли сте? Личи по цвета на очите

Синеоките хора имат по-големи способности от тези, които са родени с тъмен цвят на очите, твърдят американски изследователи. Синеоките постигат по-големи успехи на академично поприще от всички останали.

Дълги години учените не можеха да открият връзка между цвета на очите, характера и способностите на човек. Според последните им изследвания обаче сините очи са не само еталон за красота, но са и показател за интелектуалните възможности на човека.

Синеоките имат много по-силно развито стратегическо мислене и дори при игра на голф успяват да се справят по-добре. Самите учени, които са направили откритието, не могат да го обяснят от научна гледна точка.

Според психолози има теория за връзка между цвета на очите и характера на човек. Според тях притежателите на сини и сиви очи не се притесняват от съпротивата на окилните и затова се чувстват добре и в голяма компания.

Работяга ли сте? Личи по цвета на очите

Личностите със светли очи са склонни към авантюри, но с времето енергията им изморява и най-близките им хора. Притежателите на кафяви и зелени очи са непостоянни и непоследователни, но са много доверчиви и отзивчиви.

Хората с изумрудени очи държат най-вече да са в съгласие със самите себе си. Каквото и да правят, те трябва да останат доволни от собствените си постъпки.

Те са трудолюбиви и настойчиви, изискват много и от себе си, и от околните. За приятелите си са готови на всичко, но не прощават обиди и предателство. Хората с кафяви очи са привлекателни и чаровни.

Знаят, кога да изчакат и да направят решаващата крачка в необходимия момент. Ненапразно най-великите интриганти са били с кафяви очи. Те имат добра памет и са много умни.

Доброжелателни са, но и много капризни. Традиционно се смята, че цветът на очите се предава по генетичен път от родителите. Но според австралийски учени това няма нищо общо с роднините.

Те твърдят, че няма специален ген, който да отговаря за цвета на очите и да се предава по наследство. Появата на различните цветове се дължат на мононуклеотиден полиморфизъм, който се осъществява в определен ген под въздействие на белтъчини.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 6
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Колия
Колия
12.12.2013 16:29
цялото ми семейство сме с кафяви очи
1
1
Колия
Колия
12.12.2013 16:28
хората със сини очи и най често с руса коса могат да проклинат
2
2
Мелиса
Мелиса
22.07.2014 15:33
то по тази логика почти всички руснаци могат да проклинат
1
1
zelenooka
zelenooka
08.12.2013 17:13
А хората със зелени очи са най-опасните.Те обикновено са надарени не само с красив зелен и провокативен поглед,но и с страшен ум.Умът им е бърз като бръснач.Те са и най-рядко срещаните в световен мащаб.Едва 2процента от хората в света сме със зелени очи.В тях се крие не само загадъчност и красота,но и опасност.Най-често от човек със зелени очи може да хванеш уроки ,очите са ни най-силните от всички други цветове очи.3а това и аз,която съм със зелени очи,като съм била с друг човек със зелени очи или ще бъда си слагам червен конец и си зимам колкото се може по-студен душ след това.
2
3
zelenooka
zelenooka
08.12.2013 17:09
На мнение съм,че скорпионите със зелените очи са взриоопасна комбинация от ум,чар ,красота и интелект.А нали знаете,че най-опасният човек е именно надерен с голям ум.
Аз съм рак и също съм със зелени очи.Приятелят ми е скорпион със зелени очи,и също е много умен.Вече зимам да се плаша от него,като че ли имам медиумни способности..и винаги ме хваща,ако го лъжа дори да е за добро.Винаги знае какво мисля и какво искам.
А ние двамата сме взриоопасна комбинация...рак и скорпион се допълват така,както никои други не се допълват.
3
4
N4F
N4F
27.10.2013 15:45
Тази статия е писана от човек с липса на логическо ориентиране.
"Хората с кафяви очи са много умни" - хубаво, все съм си мислел, че умният човек обикновено успява.
Следвайки пътя на логиката - синеоките са по-умни.
Хората с кафяви очи са отзивчиви и добри - "Но са интриганти" - излиза, че интригантите са добри и отзивчиви хора.
Толкова големи глупости не бях чел скоро.
4
3
123
123
05.08.2013 19:44
Истина е че скорпионите са много умни и чаровни,много повече от другите зодии.
2
4
лола
лола
05.08.2013 19:41
Според мен не всички хора с кафяви очи са интриганти.Това зависи до голяма степен от характера и възпитанието на човека.Тази статия е много относителна. Лично аз познавам хора с кафяви очи,които са с много добро сърце, но и те, както всички хора имат своите недостатъци.
0
3
Az!
Az!
21.05.2013 12:37
Начи, трябвало е да го озаглавите "Работяги ли са синеоките"... Нищо не видях за пъстрите,зелените,черните или дори кафеви очи..
1
2