sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Вярвания и суеверия за часовници

Вярвания и суеверия за часовници

Вярвания и суеверия за часовници
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

През вековната си история на съществуване часовникът е изминал доста дълъг път на развитие от слънчевия към съвременните ръчни и дигитални часовници. Това хитро устройство ни помага да се ориентираме в най-загадъчната материя - времето.

И затова не е изненадващо, че има много вярвания и суеверия, свързани с него. Всички те ли се сбъдват? От вас зависи да прецените. В крайна сметка сигурно сте проверили поне една поличба в живота си. Да разгледаме мистичния свят на часовниците.

Какво означава, когато часовникът спре

Спирането на часовника се счита за един от най-неблагоприятните знаци. Преди хората вярвали, че часовникът отчита времето на живота на човек. И съответно, ако това устройство внезапно е спряло, е важно да разберат причините за това и да ги тълкуват правилно.

Ако спре стенен часовник у дома, се вярва, че домакинството е в опасност. Важно е да се има предвид къде е поставен часовникът:

- ако е в коридора или на входната врата - трябва да се пазите от грабители и крадци;

- ако е на кухненската стена, собствениците на къщата могат да се сблъскат с парични или други проблеми, които ще направят трапезата много оскъдна;

- ако е в спалнята, спирането предупреждава за предстоящи семейни проблеми, така че трябва да внимавате и да наблюдавате атмосферата в къщи, както и за възможни заболявания на някой от семейството.

Струва си да се обърне внимание на самото време, когато е настъпило спирането. По време на посочените по-долу периоди не трябва да пренебрегвате спирането на стрелките:

- в началото на нова седмица;

- рано сутринта от 4 до 5 часа;

- по време на пътуване;

- в навечерието на важни събития, планирани преговори и други въпроси, изискващи внимание.

А какво означава да спре часовника на ръката ви?

Ръчен часовник

Ако е спрял, когато човекът е бил у дома, това предупреждава за опасност на пътя. Ако предстоящото пътуване може да бъде отложено или отменено, трябва да останете у дома.

Но има много по-добра интерпретация. Тя казва, че собственикът му използва времето си неправилно. Харчи за ненужни неща, взаимоотношения, избрал е грешен път на развитие. Затова си струва да спрете за малко и да помислите: правите ли нещата както трябва?

Ако часовникът внезапно спре и след това, сякаш нищо не се е случило, продължи отново както обикновено - това показва, че собственикът му е успял да избегне нещо ужасно.

Между другото, преди да се уплашите, не забравяйте да проверите изправността на часовника. Може би всичко е свързано с изтощена батерия или обикновена повреда. Но ако часовникът е в изправност, тогава трябва да обърнете внимание на знаците и все пак да внимавате.

Защо часовникът спира, когато човек умре

Това може да бъде не само ръчният му за часовник, но и всички останали в дома му. Защо може да се случва това? Има две обяснения: на физици и парапсихолози. Парапсихолозите отбелязват, че по време на смъртта се освобождава мощна психическа енергия, която кара часовника да спре. Физиците са по-научн и в своя подход. Те вярват, че когато човек носи часовник дълго време, той става част от личното му електромагнитно поле. Особено ако каишката на часовника е изработена от стомана или кожа. В енергийната диаграма на това лично поле часовникът изпълнява функцията на заземяване. Всъщност цялата енергия на притежателя на часовника тече към движението. В момента на смъртта на човек полето престава да получава попълване, съответно, и часовникът също. Ето защо той спира.

Защо не трябва часовниците в къщата да стоят спрели

Часовникът символизира естествения ход на времето. Те отброяват моменти, ясно ни показват, че животът не стои неподвижен. Това не е просто аксесоар, а значителна част от нашата енергийна система. Не е тайна, че часовниците често са били използвани в магически ритуали, което само по себе си говори за тяхната мистичност.

Внезапното спиране на часовника се счита за лоша поличба, но също така е нежелателно да оставите часовник у дома спрял без да работи. Ако това е тривиална повреда или изтощена батерия, тогава определено не трябва да отлагате посещението на часовникар или магазин за батерии. Е, ако аксесоарът е безвъзвратно счупен, тогава е по-добре да го изхвърлите, като го разглобите на части, тъй като в тази форма часовникът нарушава естествения енергиен баланс и може да доведе до неприятни събития.

Счупеният часовник

Ако часовникът падне от стената и се разбие, не се паникьосвайте. Някои песимисти дори вярват, че тази поличба говори за скорошна смърт в къщата. Спокойно, няма смъртни случаи. Но проблеми могат да се очакват в различни области - от работното място до семейни разногласия. Ако часовникът падне поради вашата неточност, това може да доведе до забавяне в изпълнението на вашите планове.

Ако часовникът е изпуснат, но не е счупен, проверете състоянието му. И ако всичко е наред, можете спокойно да го закачите обратно. Падане без счупване не обещава нищо особено ужасно.

Как да неутрализираме случилото се? За целта следвайте пътя на старите поверия - плюйте през лявото си рамо и чукнете на дърво три пъти.

При стенните часовници всичко е ясно - те се отнасят до домакинствата като цяло. Но личният часовник вече касае само неговия собственик. Ако часовникът е паднал от ръката ви и се е счупил - какво може да означава това? Ако причината е в каишката - собственикът му прекарва времето си в ненужни неща. Стъклото, което се е счупило поради падането, вече показва проблеми в личния му живот. Ако часовникът не е паднал, но внезапно се е появила пукнатина, това предупреждава за възможно заболяване. Ако цялото стъкло падне, тогава не трябва да разчитате на изпълнението на вашите планове.

Няма смисъл да поправяте счупен часовник, по-добре е да се отървете от него. И това трябва да се прави на части - отделно стрелките, циферблата и т.н. Задържането на счупено нещо в къщата само насочва вниманието към проблемите към вас самите. То предвещава забавяне в изпълнението на идеи, болести и финансови сътресения

Когато намерите часовник

След като сте намерили часовник, разбира се, по-добре е да го върнете на собственика му, но това невинаги е възможно. Трябва ли да запазите находката за себе си?

Смята се, че намереният часовник е късмет. Вярно е, че това е само ако той е цял и красив. Повреденият механизъм няма да донесе нищо приятно. Ако часовникът просто изостава, тогава е време да се огледате и да помислите къде сте се оплели в делата си. Не трябва да носите намерения часовник, ако е счупен, счупените часовници обещават проблеми в семейния живот.

За жената да намери дамски часовник за щастие и любов, а мъжки - за неприятности на живота. За мъжете, напротив: мъжкият часовник може да се превърне в талисман, но дамският - в липса на пари и лични проблеми.

Ако наистина искате да задържите намерен часовник, за всеки случай трябва да го пречистите. За това е подходящ огън, сол или откуп (поставете няколко монети на мястото на находката).

Изгубили сте часовник

Суеверия за часовници

Изгубените ръчни часовници според вярванията заплашват бившия собственик с проблеми. Но не забравяйте, че степента им зависи от вас. Можете да приемете случилото се като неизбежно или като своевременно предупреждение. Светът намеква, че правите грешно нещо.

Може да означава и завръщане на миналото. За жена или за мъж това може да бъде или неприятен човек (бивши колеги или приятели, бивши половинки) или общата ситуация (конфликти, измами, неприятности в работата).

Ако мислите за нов бизнес, по-добре го отложете - загубата не предвещава нищо добро. Поради небрежно отношение към вашите финанси и работа могат да започнат материални проблеми.

Може ли да носим ръчен часовник на някой друг?

Отговорът на този въпрос е двусмислен. Възможно ли е или не - зависи от обстоятелствата. Часовниците са личен аксесоар, подобно на сватбените пръстени, те абсорбират енергията на собственика си. Ако не искате да се справяте с проблемите и кармата на други хора, по-добре е да се въздържате от носенето на чужди часовници.

Ако решите да носите часовник от починал роднина, когото познавате добре, помислете добре. Смята се, че наследените бижута и аксесоари могат да се превърнат в мощен талисман и амулет. Но тук е важно да познавате добре живота на починалия човек и да не чувствате отхвърляне, когато вземете часовника. Основното нещо: не можете да продавате или подарявате наследения часовник - това може да доведе до проблеми. Ако не ви харесва получения аксесоар, просто го поставете в кутия и го отложете за по-добри времена - може би следващият наследник ще го хареса.

Къде е най-доброто място за окачване на часовник вкъщи?

Знаете ли, че в къщата има благоприятни за часовника и неблагоприятни зони? Нека да разберем къде е по-добре да закачите часовник вкъщи, за да не създавате проблеми. Нека започнем с местата, където е по-добре да няма часовник:

- В детската стая. Тук не става дума дори за суеверие, а за комфорта на детето. Тиктакането на часовника може да раздразни и да попречи на съня му. И децата не е нужно да знаят точния час. Ако искате детето ви да се научи да цени времето от малко или детето вече е тийнейджър, по-добре е да изберете най-тихите механизми с големи стрелки от ярки цветове;

- В спалнята, особено над леглото. Тази стая може да се нарече почти свещена в къщата. Това е място за пълен релакс, а цъкането на часовника ще ви напомни за бизнеса и притесненията. Винаги можете да проверите времето на ръчен часовник или на мобилен телефон;

- Срещу входната врата. Съществува убеждението, че подобна подредба на часовника ще доведе до проблеми. И няма голям практически смисъл в подобно подреждане. Преди да излезете от къщата, трябва да се огледате, за да погледнете часа, а след завръщането няма нужда веднага да поглеждате часовника.

Идеални места за часовника ви са хола, над входната врата и в кухнята. В тези зони часовникът няма да пречи на енергийните потоци, ще допълва интериора и ще изпълнява перфектно своите практически функции.

Между другото, ако в къщата има няколко часовника, уверете се, че времето за тях винаги е едно и също. Ако те се разминават, тогава животът ви ще бъде изпълнен с хаос.

Мога ли да изхвърля здрав часовник?

Само да го хвърлите в кошчето, не е добра идея. Има няколко опции:

- ако се страхувате, че спрян часовник ще донесе зло, поставете го във вода за един ден и след това, без да го докосвате с ръце, го изнесете от къщата;

- можете също да увиете часовника в парче плат или тежка хартия, преди да го изхвърлите;

- ако часовникът е скъп, можете да намерите купувач за него: няма да му се предават отрицателни моменти, ;

- езотериците също съветват да разглобите часовника, преди да го изхвърлите и да го извадите на отделни части.

Струва ли си да купувате часовник втора употреба?

Стенен часовник

Невинаги купуваме нови неща по една или друга причина. Но както не можете да купите употребявани годежен пръстен, по-добре е да се въздържате от закупуване на часовници, дори ако наистина ги харесвате. Защо?

Например, ако ви е обещана скъпа марка, не можете да сте сигурни, че не ви мамят. Часовникът може да е откраднат или дори взет от мъртъв човек. И поемането на такава тъмна енергия е неприемливо. Освен това дори ако човек продаде часовника си, не можете да знаете какъв отпечатък е оставил върху аксесоара с живота си. Особено ако продажбата се дължи на внезапни финансови затруднения - можете да получите същите проблеми.

Позволяват ли суеверията да спите с часовник на ръка?

Има като цяло и съвсем логични причини, поради които не трябва да спите с часовник. Това включва личен комфорт, риск от повреда на часовника при невнимателно движение или докосване на близък човек наблизо. Ако говорим за суеверия, те не съветват да спите с часовник на ръката, защото силната връзка между човек и часовник може да работи и в двете посоки. Повреденият случайно часовник привлича неприятности. Също така се смята, че при постоянният контакт часовник може да източи вашата лична енергия.

Мога ли да подаря часовник

Днес мнозина сестрахуват да подарят часовник на близките си. В края на краищата има мнение, че такъв подарък ще доведе до ранно отделяне от адресата на подаръка. Особено не се препоръчва да подарявате часовник на половинката си. Но какво, ако сте намерили часовника-мечта на вашия приятел или любим? Просто заблудете поличбата и поискайте символично заплащане на подаръка с дребна монета. Вярванията и суеверията за подарен часовник са доста и по-сложни, затова ще ги разгледаме като отделна тема.

Часовниците са включени в списъка на най-мистичните аксесоари и обзавеждане на дома. Това е напълно разбираемо, защото имаме работа с неуловима материя - време. Не напразно толкова много поговорки и изрази са свързани с тях, че могат да се поберат в книга. Времето все още не е напълно разбрано явление, а ние винаги се страхуваме от това, което не знаем.

Вижте още:

- Любовно гадаене с часовник;

- Какво означава, ако сънуваш часовник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати