Учен предвидил бъдещето преди 350 години

Учен предвидил бъдещето преди 350 години

Роберт Бойл, ирландски физик, химик, теолог и велможа на Елизабет I, е предсказала редица бъдещи събития 350 години назад.

Бойл е считан от много учени за първия химик и основоположник на модерната химия. През 1661 година той дава първото научно определение на химичен елемент. Написал е няколко книги, една от които е "Някои съображения относно стила на Светото писание".

Въвежда експерименталните методи в химията и след редица експерименти с газове формулира един от законите за идеалния газ (закон на Бойл-Мариот).

Робърт Бойл направил списък на бъдещите открития още през 1660 години.

Сред откритията, прогнозирани от химика, са способността на хората да летят, разработването на лекарства, които могат да повлияят на въображението, съня, паметта (психотропни вещества).

Освен това, ученият сънувал, че хората се учат да се лекуват чрез разстояние. Съвременните четци на предсказанията на Бойл виждат реализирането на предсказанието му в способността на медицината да трансплантира органи. Също така Бойл предвидил появата на една абсолютно точна карта, каквато е днес Google Maps.

Други от предсказанията на учения гласят, че човечеството ще може да възвръща младостта си. Това днес се прави с пластичните операции, с избелването на зъбите, с подмяната цвета на косата.

Списък на прогнозите на Бойл ще бъде представен на изложба, посветена на 350-годишнината на Кралското дружество - основната научна организация на Обединеното кралство. Изложбата ще започне на 7 юни в Лондон.

Редакцията на английския вестник Times предложи на няколко учени да продължат списъка на Бойл. Те прогнозират, че в близко бъдеще човечеството ще открие извънземен живот, ще разработи ваксина срещу ХИВ, ще разбере как да лекува психични заболявания и ще намери лекове срещу рак.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
дасд
дасд
20.09.2012 02:39
дано поне за енергията да си улучил
1
2
Terran
Terran
10.01.2012 22:37
Хората отдавна са се сетили за тия неща които изброи.
1
1
Анонимен
Анонимен
04.11.2011 16:15
Съгласна съм с предния коментар.
0
1
lordvamp
lordvamp
05.05.2011 16:44
Че то без да си ясновидец може да ги кажеш
след 50 години ще имаме робот за домашен прислужник вместо лаптоп или ще си говорим с приятели директно без телефон където и да сме. Ще гледаме филми като в театър с хологръмни изображения. Ще имаме любовници по - красиви и страстни от Памела Андерсон,а сега провъзгласете ме за оракул. А и колите ще летят. Забравих да спомена и за енергията, ще е почти безплатна.

2
2