Мишка ли се разхождаше по космическия кораб на Илон Мъск

Мишка ли се разхождаше по космическия кораб на Илон Мъск

Конспиративните теории около НАСА и космоса са множество, но последната бе основана на живото предаване, което се излъчи в YouTube, а именно от излитането на космическия кораб Crew Dragon на SpaceX.

Екипажът на космическата мисия е съставен от астронавтите Дъг Хърли и Боб Бенкин, като голяма част от коментиращите видеото смятат, че на борда на космическия кораб е имало и трети член - мишка.

Живото излъчване се състоя на 5 декември 2019 година, като предаване беше онлайн в 20:00 и ракетата навлезе в открито пространство със скорост 10800 км/ч на височина от 165 км. В рамките на живото предаване се появява и неканен гост - мишка.

Най-странно в случая е това, че животното беше без скафандър, като така се нарушават всички закони на физиката. На видеото мишката не само преодолява термосферата с температура + 1500 ° C, но и не признава законите за безтегловност и вакуум, тичайки по накрайника на ракетата.

Част от коментаторите на живото предаване на SpaceX смятат, че това е наистина мишка, докато скептиците на тази теория са на мнение, че това е просто замръзнало парче кислород. Все още се водят ожесточени спорове в социалните мрежи дали това е било реално мишка и дали все пак е имало неканен гост на мисията.

Мишка на кораба на Илон Мъск
Снимка: SpaceX/NASA

И въпреки че конспиративната теория набира все повече сила в Интернет, потребител с името Jerryfletcher смята, че Илон Мъск и НАСА са споделили не актуално, а старо видео, което реално е било вече излъчено преди. Друг възможен вариант е това да е студиен запис, по време на който малкият гризач е решил да влезе в кадър. Разбира се, че никой не може да потвърди или да отрече това, така че изборът в това отношение е ваш.

Според други по-запознати коментатори, това че астронавтите Боб Бенкин и Дъг Хърли са вече на космическия кораб само по себе си е доказателство, че записът е истински и подобни твърдения не са коректни.

Замисляйки се реално, дори и сами можете да направите логичния извод, че това няма как да е било мишка - или поне не жива. Теорията за замръзналото парче кислород звучи доста по-правдоподобно, но все пак днес се изказват и други предположения, какво реално е било това. Изводите можете да си направите сами и да прецените дали вярвате, че това е било мишка или истината е някъде другаде.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати