Защо е хубаво да се отървете от непотребни стари вещи

Защо е хубаво да се отървете от непотребни стари вещи

Основната причина да се отървете от старите си и непотребни вещи, се крие във факта, че просто нямате нужда от тях и няма причина да превръщате дома си в склад.

От тях обаче трябва се отървете не само от практична гледна точка. С необходимостта от прочистването на дома ви от ненужни вещи са свързани и много суеверия. Ето само малка част от тях.

1. Неработещ часовник е на нещастие

Неработещият часовник е непотребна вещ

Никога не запазвайте часовници, които вече не работят, без значение дали са стенни, ръчни, настолни и т.н. и без значение, че може да са ви останали за спомен от баба ви, дядо ви, или пък родителите ви. Т.е. дори и да имат сантиментална стойност за вас, то се отървете веднага щом се уверите, че не могат да бъдат поправени. Те предвещават грозящо ви нещастие, дори и според фън шуй.

2. Молците носят лоша енергия на дома

Прегледайте добре гардеробите и раклите си и се отървете от всичко ненужно и най-вече от онова, което може да доведе до появата на молци. Като вълнените одеяла, пуловери и т.н. В много държави властва схващането, че молците носят негативна енергия за дома, а според самата Библия те са символ на унищожението. Друг аспект на изхвърлянето на старите дрехи е, че много от тях могат да са били свидетели на тежки моменти от живота ни и съответно те ще са заредени с отрицателна енергия, която ще ни предават, всеки път щом ги облечем.

3. Старите календари отброяват времето ви

Изхвърлете старите календари - ненужна стара вещ

Мнозина от нас запазват стенните си календари от отминали години, защото харесват картините или снимките, изобразени на тях, или пък защото могат да са им от полза за някоя канцеларска дейност. Не правете подобна грешка и изхвърлете календарите веднага щом премине последния обозначен на тях ден. При тях символиката е подобна като тази на часовниците, защото и те отброяват времето ни.

4. Скъсан и изцапан портфейл е на бедност

Ако забележите, че портфейлът ви вече има захабен вид или дори е започнал вече да се къса, то веднага се отървете от него и си закупете нов. В противен случай ви чака тежка финансова криза.

5. Изсъхналите цветя носят лош късмет

Сухите цветя са непотребна вещ в дома

Има много букети от рязан цвят, които изглеждат красиво дори и след като цветята увехнат. Но според фън шуй е важно веднага след като те увехнат, да ги изхвърлите, защото са източник на лош късмет.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати