Тестовете на 5G причиняват тези бедствия

Тестовете на 5G причиняват тези бедствия

В много страни по света в момента се изграждат мобилни мрежи от ново поколение - 5G. Телекомуникационните компании и правителствата се стремят да хармонизират процеса, поставяйки регулаторни рамки, за да подобрят средата за изграждането им.

Как ще се отрази 5G на хората и жизнената среда, която обитаваме?

5G мрежите използват вълни с по-висока честота, отколкото предишните поколения мрежови устройства. Това позволява увеличаване на броя на устройствата, които могат да имат достъп до глобалната мрежа едновременно и в същото време да се радват на високи скорости.

Вълните изминават по-кратки разстояния в градската среда и заглъхват много по-бързо при преминаването през препятствия, каквито са стените и предметите.

Това са предимствата на новото поколение мрежи, но сред обществото възникват и много притеснения за цената, която трябва да платим за тази екстра.

Тревогите са основно от здравно естество. Най-засегнати ще бъдат неродените още деца в утробата на майката, малките деца, възрастните хора и болните. Евентуална бъдеща 5G радиация ще засегне основно тези категории от човешката популация.

Електромагнитната радиация разкъсва човешката ДНК, причинявайки мутации. Тя може да стане причина за безплодие, рак, сърдечни заболявания. Притесненията са, че промените ще започнат да се предават и на поколенията по генетичен път и в един апокалиптичен сценарий това може да доведе до пълно безплодие, което е директна заплаха за оцеляването на човешкия вид.

Вредата от 5G върху бременните и плода

Прекомерното число дигитални технологии е на път да предизвика истинска епидемия на психозависимости и редица нови, все още непознати заболявания, за които се предполага, че чакат на прага. Такива са новата болест на електрохиперчувствителност, както и влиянието на електромагнитните вълни върху съня и аутизма.

Международните стандарти за защита от нейонизиращата радиация в този случаи не могат да имат адекватно действие.

Всъщност 5G технологията ще създаде за хората един паралелен и безрадостен виртуален свят, напълно несъвместим със социалния начин на живот, за който хората са създадени.

За живите организми, които създават околната среда, рисковете ще бъдат още по-големи. Неясните последици могат да представляват изчезване на цели групи животински видове, основно насекоми. Нарушаването на екологичното равновесие и разнообразие няма да бъдат в полза на хората.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати