Вижте на кои зодиакални знаци Пълнолунието се отразява най-силно

Пълнолуние

Една от фазите на Луната се нарича Пълнолуние. За този природен феномен говорим, когато осветеният диск на нашия естествен спътник е напълно видим от нашата планета.

Според представите в този момент нощното светило изпраща цялата си енергия към Земята и всички живи същества са засегнати от нейното въздействие. В това не се съмняват не само астролозите, но и учените.

Известно е, че водата в човешкия организъм представлява две трети от цялото съдържание на тялото. Както се наблюдават приливи и отливи във водните басейни, така съществува същото състояние и за водата в човешкото тяло. При настъпване на пълнолунието започва активното освобождаване на адреналин, полови хормони и стомашни сокове.

Цялостната картина на влияние на промените във фазите на Луната са еднакви, но все пак хората сме индивидуалности и затова всеки преживява по различен начин това въздействие. Спектърът е твърде широк - от еуфория, до депресия при отделните хора.

За четири от зодиакалните знаци Пълнолунието е по-специално време.

За родените под зодиакалния знак на Рибите това е време на еуфорични преживявания. Емоциите на този и без това силно сантиментален знак ескалират, подхранвани от Пълнолунието. В същото време Слънцето се намира в знака на Девата, което създава контрастни усещания. Затова уравновесяването донася за постигане на емоционален баланс, толкова нужен на знака.

Зодиите и Пълнолунието

Следващият знак от зодиака, който се поддава на емоциите по-лесно, е Близнаци. Енергията на нощното небесно светило може да се окаже толкова непосилна за раздвоената същност на Близнаците, че планирането на почивка през този период винаги е добра идея за тях.

Девата е спокоен знак, но Пълнолунието оказва силно влияние на родените в този период, защото тази година се пада в противоположния знак - Риби. Завихрянето на енергия и емоции трябва да се следи и контролира, което не е трудно за знака Дева.

Стрелецът е силно импулсивен и много работоспособен, но енергията, която праща Пълнолунието, го прави неспособен да балансира между работа и личен живот. Времето на промени в лунния цикъл изисква съсредоточаване в личните нужди, за да може светът на знака да се промени към по-добри времена.

Рибите са най-емоционалния знак и затова вниманието на родените през този период трябва да бъде изострено. Не бива нервната система да контролира живота на тези толкова чувствителни хора. Обръщането на вниманието към собствената личност е най-добрата тактика за Рибите в такива моменти.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати