Няколко неудобни исторически факта, липсващи в учебниците

1 от 3 Снимки

1. Специалните придворни на Екатерина Велика


Сексуалният живот на Екатерина Велика е почти легендарен. Най-известният мит за нея е, че царицата умира, докато прави секс с кон. Макар това да не е вярно, истина е, че Екатерина имала богат любовен живот с редица придворни. Тя също така си назначила специални придворни, чието задължение било да й гъделичкат краката, докато тя им разказвала мръсни истории и им пеела весели песни. Слугите трябвало да имат благороден произход. Често те се издигали до високите етажи на властта, затова специалната позиция била изключително желана;

Историята е пълна с неудобни моменти, повечето от които не биха могли да си проправят път до учебниците по историята в скоро време. За щастие, ние с удоволствие ще ви споделим най-скандалните от тях.

Чували ли сте за машината за пляскане? Днес боят като възпитателен метод се преследва от закона, но в близкото минало не е било така. Той е имал своите поддръжници, като един от най-изтъкнатите му е бил кметът на Ню Джърси Артур С. Уитакър. Той сам изобретил машина за пляскане, която инсталирал в сградата на кметството си.

Устройството представлявало върбови пръчки, прикрепени към въртящ се механизъм. Около 1000 криминално проявени младежи и девойки се сблъскали с машината, преди тя да спре да работи. Интересен факт е, че докато управлявал Уитакър, пред кабинета му винаги имало дълга опашка от родители, които доброволно водели децата за превъзпитание.

Разгледайте галерията горе и разберете някои неудобни факти от историята ни, които меко казано ще ви смутят.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати