Тайните за дълголетие на най-стария мъж на планетата, доживял 256 г.

256-годишен

256-годишният китаец Ли Чин-Юн е най-дълго живелият човек на нашата планета. Той е открит през 1930 година от списание Nеw Yоrk Тіmеѕ, когато вече е минавал 200 години.

Ли Чин-Юн в бил професор в университета Чъндy, а първите открити записи за неговата възраст са от 1827 година, според които е бил на 150 години.

В родното си място китаецът е бил познат като билкар, който обикаля планинския регион и използва растенията за лечебни цели. Хранителният му режим се е основавал на годжи бери, женшен и оризово вино.

През 1749 година, когато е бил на 71 години, се присъединява към китайските войски в ролята на учител по бойни изкуства.

Ли Чин-Юн е бил женен цели 23 пъти и се твърди, че е баща на над 200 деца.

След смъртта му се носи легенда, че един от неговите ученици, следвайки методите му, успява да доживее 500 години. Продължителността на живота им е стигнала до рекордна цифра благодарение на специалния начин на живот, който е водил.

Съхранявайте сърцето cи, седете като костенурка, ходете весело като гълъб и спете като куче бил съветът, който Ли давал на всички, които искали да стигнат неговото дълголетие.

Спокойствието в съчетание с полезната храна и дихателните упражнения също играят съществена роля в увеличаването на продължителността на живота.

Годжи бери

В диетата на рекордьорите по възраст сред нас се забелязва отсъствие на сладки неща и тлъсти меса, а за генномодифицираните храни даже не се е предполагало, че ще съществуват.

Когато изключите подобни храни от режима си, а увеличите приема на пресни продукти и билки, със сигурност ще подобрите здравето и имунитета си, казва съвременната медицина.

Медитацията също е задължителна, защото помага за стабилизиране на психическото и емоционално здраве.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
23.06.2016 06:38
Значи е роден 1678 ! Как така ученикът му е доживял 500 години - много интересно !!!!!!!
31
12