Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Древни рисунки на загадъчни създания се появиха на Карибите

Древни рисунки на загадъчни създания се появиха на Карибите

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k256
Берелефи на о. Монсерат

Древни петроглифи (праисторически изображения върху камък или скала) са започнали да анализират археолози. Уникалните находки са намерени неочаквано от туристи по време на разходката им из карибския остров Монсерат, съобщават чуждестранни издания

Причудливите наскални рисунки, изобразяващи геометрични фигури и невиждани създания, са забелязани в затънтена местност, опасана от буйна растителност.

Много от петроглифите са били покрити с растителност, но въпреки това изображенията се виждат добре. Предполага се, че те са се появили върху камъните преди около 1500 години, което веднага навява учените на мисълта, че находките са дело на тайнствена култура.

Най-вероятно става въпрос за така наречените араваки, подвизавали ли се по тези места още 500-280 година пр. Хр. Някои от рисунките, направени от тях, са доста мистериозни и трудно могат да се разгадаят, но при други все пак се разпознават животни и геомтрични фигури. Върху един от по-големите камъни пък сякаш е издълбан човешки лик.

О-в Монсерат

И все пак археолозите държат да отбележат, че тези петроглифи съвсем не са най-старите забележителности, откривани тук. Оръдия на други цивилизации подсказват, че мястото е било завладяно още преди 2500 години. След това тук са се заселили и араваките, оставили изображенията върху скалите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest