Африкански екзорсист: Красивите жени по-често са обладавани от демони

Дух

Страховито разкритие направи ислямският екзорсист Малам Лютфи Джамал-Баба. Според духовника красивите дами и момичета стават по-честа жертва на злите демони, отколкото останалите хора.

Това явление екзорсистът от Гана си обяснява с тяхната по-специфична природа. Според африканския имам единственият начин красавиците да се предпазят от опасните демони е, като не се обличат с предизвикателни дрехи и се къпят по-рядко.

Малам споделя ужасяващи моменти от практиката си пред изданието Мирър. По думите му понякога злите духове могат да бъдат доста нагли и упорити. Често пъти, когато обладаната от тях жена е в транс, те стават агресивни и опитват да му се нахвърлят.

Тогава, за да не се стига до инциденти и за да може ритуалът по прогонване на демона да бъде успешно завършен, се налага обладаният от дух да бъде вързан или окован. След като жертвата на духа е обезвредена, екзорсистът от Гана започва да ѝ рецитира определени пасажи от Корана, с чиято помощ той успява да прогони злия дух.

Екзорсизмът представлява мистичен ритуал по прогонване на зли духове от тялото на човек или някакво помещение. Той се практикува от хиляди години, като е известен не само в исляма, но и в християнството, индуизма и други религии.

Лицата, които практикуват ритуала, са духовници или имат някакви по-специални сили. За да освободят жертвите от присъствието на демони, те си служат със заклинания, молитви, амулети, жестове или други религиозни способи.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
04.12.2018 15:19
Тях не само демоните ги обладават по-често, хахаха
0
0
Анонимен
Анонимен
03.09.2018 14:07
Бре ,че страшно :)
1
0