sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Най-красивият мъж в Етиопия е добре угоеният

Най-красивият мъж в Етиопия е добре угоеният

мъж в Етиопия

За разлика от американските и европейските стандарти за красота, които гонят стегнатото и добре оформено тяло, за племето Боди в Етиопия най-големият красавец трябва да е по-пълен и с огромен корем.

Една от житейските цели на мъжете в това племе е да увеличат колкото се може повече своето тегло и най-вече на своя корем. Претендентите за най-красиви мъже в племето се показват в пълната си прелест на импровизиран конкурс, а най-добре угоените сред тях печелят женските сърца.

С времето този нестандартен конкурс за красота се е превърнал във фестивал с името Състезание по надебеляване. На него могат да участват само ергени, които се подлагат на стриктен режим за напълняване месеци преди дефилето.

Диетата за надебеляване е стара етиопска рецепта, а в племето Боди се предава от векове. Тя включва основно кръв и мляко от крави.

По време на фестивала неженените мъже рисуват по целите си тела и украсяват главите си с пера и огърлица от миди.

Първи ги оглеждат старейшините на племето, а след това се показват пред своите роднини и приятели за одобрение. Накрая се провежда и същинското състезание, при което най-важната част е измерването на корема.

Най-красив мъж в Етиопия
Снимка: TheunseenpicturesCom

Този, чийто корем е най-голям, получава титлата Герой на племето.

В края на церемонията племето убива една от ценните си крави и по нейната кръв старейшините на Боди предричат бъдещето на цялото племе.

Племето Боди е едно от най-старите племена в Африка с добре запазени традиции. Те се занимават с животновъдство и основно отглеждат крави. Животните са и признакът им за богатство, като най-богат е този, който има най-много добитък.

Цялото племе към момента наброява около 7000 души. За жените им е характерно и сами да жигостват телата си, понеже вярват, че колкото повече белези има една жена, толкова по-красива е тя.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати