sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсказания и Пророчества»Предсказанията на Свети Паисий Светогорец

Предсказанията на Свети Паисий Светогорец

Свети Паисий Светогорец
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Старецът Паисий Светогорец е роден на 25 юли 1924 година в днешна Турция. Той умира през 1994 в манастира Св. Йоан Богослов в Суроти край Солун. Заради делата си е обявен за светец от Православната църква.

Освен с благочестивите си дела станалият след канонизацията си Свети Паисий Светогорец е известен и със своите пророчества. Ето и най-популярните от тях, като всеки може да намери сам за себе си приликата с днешните събития, ставащи по света:

За последната световна война и възцаряването на Антихриста

Свети Паисий Светогорец казва, че ще дойде ден, в който Турция ще вкара войски в Северен Ирак, около горното течение на река Ефрат. Те ще преградят голямата река, строейки язовири. Тогава светията казва, че ще започне последната война. Много хора ще изгубят живота си, но най-тежки последици ще има за агресора.

Една трета от турците ще загинат, една трета ще избягат в Ирак, а останалите ще станат християни. Истанбул ще бъде взет от руснаците, които ще го дадат на Гърция и славният град ще бъде отново християнски.

Светът обаче ще е разрушен. Хората ще видят, че не може повече да воюват и затова ще се обединят. Ще има световно правителство, а Йерусалим ще е столица на света.

Паисий Светогорец

Тогава обаче ще дойде Антихриста. С прикрит лик на доброта, той ще поведе хората и ще ги пороби. Ще започнат гонения срещу християните и ще бъдат събаряни църкви и горени светини. Последната православна литургия ще бъде отслужена в Атон.

Енох и Илия и борбата им с Антихриста

Срещу Антихриста ще се изправят двамина - Енох и Илия. Антихриста ще ги убие, но те ще възкръснат и ще спасят християнските люде.

За Велика Гърция

Макар и праведен християнин, Свети Паисий Светогорец приживе е бил грък по душа. Някои от предсказанията му били свързани със създаването на Велика Гърция, бленувана от поколения негови сънародници. В едно от тях той сравнява Македония с постройка, градена от тухли и халва. Старецът казвал, че тя ще се срути и ще стане гръцка.

Предсказанията на Свети Паисий Светогорец

В други свои пророкувания той отново споменавал Турция, че ще се срине като държава и големи части от нея (освен Константинопол) ще станат земи на елините.

Свети Паисий Светогорец казвал също и че Кипър ще стане част от Гърция, но едва когато кипърците се покаят. Едва тогава ще бъдели изгонени турци, англичани и американци от острова на Афродита.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати