Самолет призрак лети над небето на Великобритания

Самолет

Самолет призрак прелетя в небето над малкото английско графство Дарбишър, съобщава местният ежедневник Дерби Телеграф. Няколко човека, независимо един от друг, позвънили в полицията с твърдението, че са забелязали огромен самолет от Втората световна война да прелите над главите им.

Поводът за притеснение сред гражданите бил, че самолетът прелетял изключително ниско до земята, като същевременно не издавал абсолютно никакъв шум въпреки огромните си размери.

Първият сигнал до органите на реда бил подаден от възрастната двойка Ричард и Хелън Джелсън. Съпрузите пътували към близкия град Роусли. Неочаквано изключително ниско над главите им прелетял огромен бомбардировач, какъвто и двамата помнели от Втората световна война. Разстоянието между машината и земята било толкова малко, че двойката си помислила, че ще се разбие.

Прозорецът ми в колата беше отворен и самолетът в даден момент се оказа толкова близо, че почти можех да го докосна – и все пак той беше абсолютно безшумен, казва Ричард. - Вече си мислехме, че сблъсъкът е неизбежен, но нищо не се случи, добавя той.

Мистериозната летяща машина била видяна няколко часа по-късно да кръжи в небето над центъра на графство Дарбишър - Дерби.

Той летеше много, много ниско. В тази местност растат много дървета, така че не можах да го разгледам добре, разказва Ричард Бърли. – Но мога да кажа обаче, че не е точно Ланкастър (британски бомбардировач), този самолет приличаше повече на B-24 Либърейтър.

Когато двойката се прибрала у дома, започнали да разглеждат местните онлайн новини и форуми, за да видят дали някой друг е видял прозрачната машина. Ричард разказва, че когато най-накрая включили телевизора, по новинарската емисия съобщили, че последният пилот, участвал в елитния кралски летателен ескадрон Dambuster, е починал.

Dambusters или ескадрон 617 на Кралските въздушни сили бил елитен отряд пилоти, летящи основно на B-24 Либърейтър. Тяхната основна задача била да разрушават стените на германските язовири по време на Втората световна война.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати