Великите исторически личности, които си умряха девствени

Великите исторически личности, които си умряха девствени

Андерсен

Някои от безсмъртните творци, велики умове и лидери в историята на човечеството са си отишли от този свят, без никога да правят секс, запазвайки своята непорочност от раждането до смъртта.

Имануел Кант

Единствената страст в живота на немския философ и автор на Критика на чистия разум била работата и научните му трудове. Това го оставило девствен до края на живота му, но пък най-вероятно помогнало при разцвета му във философията.

Исак Нютон

Върху законите, открити от Исак Нютон, лежи съвременната физика, но особеният ум на английски учен го правил и антисоциален, заради което е прекарал по-голямата част от живота си в самота и е починал, без да прави секс.

Нютон

Луис Карол

Детският писател, автор на безсмъртната класика Алиса в страната на чудесата също си е отишъл от този свят без никога да прави секс.

Ханс Кристиан Андерсен

Друг от великите автори на детска литература също умира непорочен като дете. Смята се, че Андерсен имал ирационален страх от жените, заради което ги отбягвал.

Предполага се обаче, че Ханс Кристиан Андерсен може да е бил хомосексуалист. Биографията му разказва, че след запознанството си с Чарлз Дикенс датчанинът се обсебва от него, а едно от гостуванията му в дома на английския писател продължило цели 5 седмици, като Андерсен отказвал да си тръгне, въпреки многобройните намеци на останалите членове на семейството.

Елизабет I Тюдор

Дъщерята на Хенри VIII и Ан Болейн умира девствена, заради което още приживе е известна като непорочната кралица сред своите поданици. Елизабет отказва да дели властта си с мъж, когато се възкачва на английския престол, и отказвала всички предложения за брак.

Въпреки това нейното управление е определяно като Златен век в британската история.

Жана Д`Арк

Известна е била и като Орлеанската дева, а според съвременните исторически анализатори Жана Д`Арк е страдала от синдром на Морис, което е смущавало либидото ѝ.

Алеко Константинов

Сред българските исторически личности за писателя Алеко Константинов се говори, че е починал, без да прави секс. Авторът с псевдоним Щастливеца никога не е бил ощастливен от жена.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
76284
76284
03.11.2015 17:55
Е браво!!!
2
15