sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Руси амазонки лежат в пустините на Китай

Руси амазонки лежат в пустините на Китай

Нина НордНина Норд
Джедай
788528
Руси амазонки лежат в пустините на Китай

Европейци, мумифицирани и погребани в северозападен Китай, до днес учудват археолозите. Мумиите, известни като таримски, принадлежат на чергари от Северното Черноморие. Всяка от мумиите има широки дрехи от много тънък плат, плетени панталони и карирани поли, а под шапчиците им се подават руси коси, каквито китайците нямат.

Прекрасно са се запазили лицата им – те са с едри носове, тънки устни и дълбоко разположени очи – типичните черти на раса, различна от източната. Мумиите са лежали хиляди години в пясъците на западната китайска провинция Синцзян.

Най-вероятно тези чергари са пренесли в Китай бронзовите оръжия и начина им на производство. Те са научили азиатските племена да си правят каручки с колела. Това става ясно от дисковите колела, открити в някои от гробовете.

Гробовете на мумиите се намират между подножието на Тян Иан и оазисите на пустинята Такла-Макан. По какъв начин русите чужденци и чужденки са попаднали в Азия? Къде са изчезнали след това. Древнокитайски ръкописи от втори век преди нашата ера съобщават за високи чужденци със сини и зелени очи, със светли коси и дълги носове. Скални рисунки в северозападен Китай изобразяват златокоси конници.

Чергарите не оставили след себе си нищо освен мумиите. Някои от тях са на много богати жени, които явно са били амазонки, защото освен огромното количество накити сред предметите в гробовете на жените са намирани и мечове. Учените са на мнение, че тези чергари са били ръководени от жени, които са играли главна роля не само в дома, но и в лова и в боя. Не е невъзможно именно тези жени да са били прочутите амазонки.

Руси амазонки лежат в пустините на Китай

Те се споменават от гръцкия историк Херодот, който пътешествал по северното Черноморие и там чул легендата за ездачки, които нарекъл амазонки. Жените-воини, открити в Китай, биха могли да бъдат съвременнички на Херодот и да са истински амазонки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
иран
иран
07.04.2013 10:44
там е имало само Българи....по това време
2
1
Иво
Иво
24.04.2011 13:52
По описанието се разбира, че тези са били чисти българи.
2
0
Относно чергарите
Относно чергарите
08.04.2011 12:52
1.Няма доказателство, че са били чергари в онова значение на думата. 2.Търговци-Военна експедиция-Извесно е, че първите императори на територията на Китай са от т.н. Хуни, които превратно са добили неприятен облик-описани са като руси или червенокоси, със светли очи, гигантски ръст, космати лица и били плашещи.
0
0
?
?
23.01.2011 19:56
Значи - добре облечени русокоси чергари и чергарки са внесли в Китай (който по това време не е бил държава, не е бил и Китай) обработка на бронз и - забележете - колелото, което до тогава го е нямало там.

Това повдига 2 въпроса: как са носили леярските инструменти, пещта, калъпите и т.н. от лагер на лагер ? Говорим за изделия от бронз, не за калайдисване. И в коя палатка са осъществявали дейност ? Защо не отидете да видите хората, които работят металургия - дали е възможно да я правят на чергарски условия. Защото логично е да се сетиш, че такива науки се развиват у уседнали хора. А факта, че се местят да живеят в друга област не ги прави чергари.

Втория въпрос е: човек, който внася нови науки чергар ли е ?

И от кога чергарите се научиха как се мумифицира ? Това не е ли свойствено за доста напреднали цивилизации ?

Всяка от мумиите има широки дрехи от много тънък плат, плетени панталони и карирани поли, а под шапчиците им се подават руси коси, каквито китайците нямат. Значи чергарите имат и много по-хубави дрехи и от тамошните жители по онова време.

Докога като папагали ще повтаряме глупостите, с които са ни промивали мозъците в училище?

Имаме всички белези на развит народ, плод на развита цивилизация, но някои академици им са лепнали, че са чергари и айде всички да повтаряме след тях измислиците и клеветите им.

Също както ни внушаваха, че хуните са лошите диваци дето разбили цивилизацията на Римската империя. А случайно на запад обръщението към съдия или друг високопоставен човек е Your HONOUR- ваша чест. Чест=Хунор. Случайно са разбили най-силната армия на света - били твърде много. Твърде много какво ? Много на брой или твърде много умни за да могат римските генерали да им устоят ? И не само те. И до днес им държи влага. Случайно след себе си диваците, варварите, чергарите са оставяли от Китай насам добре устроени градове с канализация, архитектура на самия град, оставяли са след себе си науки, държавно устройство и морал несравнимо по-висок от този на епохата. За справка - запада узря за идеята за равенство на жената през XIX-XXти век. А амазонките на дедите ни от деца са третирани равно с момчетата и са се обучавали да се защитават наравно с тях. И дори по време на поход да няма останали мъже в града те са се справяли с агресори, предатели и т.н., поддържали и са развивали стопанството и т.н. Това е пример както за равноправие, така и за постигане максимална ефективност на всеки член на обществото.

Който задава въпроси отговорите рано или късно го намират. А който разчита на това дето официалната наука го пои. За тях каквото не е написано от достоверни гръцки/римски източници то не се е случвало. А и достоверността на гърците и римляните (особено първите) народа ни е изпитал достатъчно през вековете.
1
0