Скандалните любовни истории на Марлене Дитрих

Скандалните любовни истории на Марлене Дитрих

Немската актриса и певица Марлене Дитрих е един от секссимволите на 20 век. Родената през 1901 година блондинка определено е знаела как да привлича мъжките погледи, макар за времето си това поведение да се е тълкувало като твърде свободолюбиво. Освен с дълбок глас и шеметна кариера, красивата германка се е славела и с многото си любовни авантюри.

Първата голяма любов на Марлене Дитрих е с актьора Рудолф Зибер. Всъщност, това е и единственият брак за германката. Макар двамата да живеят заедно едва 5 години, те никога не се решават да се разведат, а по-скоро се наслаждават на „отворена” връзка, която се превръща в истински обществен скандал.

И двамата съпрузи имали любовници, а Дитрих дори настоявала Рудолф да чете писмата, които тя получавала от обожателите си. Освен това, му пращала и копия на писмата, които тя на свой ред изпращала до възлюбените си.

Една от най-дългите любовни авантюри на Марлене била с Ерих Мария Ремарк. Тя продължила цели 3 години, макар и двамата многократно да са слагали край на отношенията си. Ремарк не можел да се примири с факта, че красивата изкусителка не желае да се разведе с Рудолф Зибер и да се омъжи за него.

От друга страна, многобройните залитания на Марлене го изкарвали от равновесие. Най-големият удар за писателя обаче се оказва авантюрата между неговата любима и Ърнест Хемингуей, който му бил конкуренция в литературните среди.

През 1941 година се заражда любовта между Дитрих и актьора Жан Габен в Холивуд. Говори се, че именно Марлене е направила първата крачка, като поканила Жан да седне на нейната маса в едно кафене.

Тяхната връзка се характеризирала с изключителна страст, която била толкова силна, че двамата заживели заедно в Париж. Всичко вървяло добре, докато не излязъл съвместният им филм „Мартин Руманяк”, който не бил пожален от критиците. Честолюбивата Марлене не понесла лошата рецензия и се върнала в Холивуд, а любимият й Жан се оженил за друга.

През 1976 година, когато актьорът починал, знаменитата красавица започнала да прекарва времето си сама, затворена у дома и съзерцавайки портрета на Жан Габен.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати