Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Британци заснеха легендарен призрак

Британци заснеха легендарен призрак

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252
Призрак

Един от най-популярните британски призраци отново реши да се разходи сред живите. На снимки, направени наскоро от семейство в замъка Дъдли, се вижда всяващата ужас Сива дама, съобщават западни медии.

Всичко започнало неотдавна, когато семейната двойка от Бирмингам решила да се отдаде на културна разходка. Тогава Дийн и Ейми Харпър и трите им дечица все още не предполагали, че ще запомнят обиколката си завинаги.

Семейство Харпър решили да разгледат легендарния замък Дъдли, намиращ се в графство Уест Мидландс. Множество легенди разказват, че в него броди и духът на Сивата дама, но според някои скептици това са измислици, с които се цели да бъдат привлечени повече туристи.

Навярно така са си мислели и Дийн и Ейми Харпър, докато Сивата дама не ги изненадала. По време на своята разходка като повечето туристи и те направили няколко снимки на забележителността. Щом се прибрало вкъщи обаче, семейството не могло да повярва какво е заснело с камерата на телефона си.

На един от направените фотоси британците забелязали две нереалистични фигури, които не били видели по време на разходката си. Става въпрос за жена, облечена в дълга сива рокля и дете, което почти не се забелязва.

Не може да се отрече, че двата образа съвпадат с този на Сивата дама и нейната малка дъщеричка, коментират запалени почитатели на призрачните истории.

Призрачен Замък

Разбира се появата на тези снимки не беше приета единодушно. Веднага се намериха хора, които да кажат, че фотосите са нагласени или просто светлината е оказало влияние. За момента обаче няма как да знаем истината със сигурност.

Всъщност Сивата дама се нарича призракът на Дороти Бромънт. Поверието гласи, че въпросната жена е починала заедно с новороденото си момиченце и то малко след раждането му.

Преди да си отиде от този свят обаче Дороти Бромънт имала две горещи молби. Жената умолявала тя и детенцето ѝ да бъдат погребани заедно, но това така и не се случило.

Не се уважило и второ желание на покойницата - нейният съпруг също да бъде на погребението им. Според легендата векове наред оскърбеният призрак на Дороти обитава замъка Дъдли и плаши туристите, понеже не може да преглътне, че не са били взети предвид нейните две последни желания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
43
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Martin
Martin
17.10.2014 20:21
От когато бях малък ме ухапа приятелката ми защото тя ме харесваше много и за това тя ме направи като нея вампир но аз се
боря да не съм вампир.
Но вече не мога да се боря.
Помогнете ми.
1
6
simona 1
simona 1
19.10.2014 21:15
вярно е съгласна съм
0
2
****
****
17.10.2014 21:44
Ти си много красив, Мартине! Отива ти да си вампир и да караш скъпа кола, да любиш скъпо маце, което е твое, докато имаш силата да я задържиш. Не се отказвай и не искай помощ!
3
1