Какво е да те порази мълния десет пъти

Мълния

Мелвин Робъртс е американец, който живее в град Сенека, щата Южна Каролина. Той става медийно известен през 2011 година – тогава споделя, че е удрян от мълния шест пъти. След това Мелвин е поразен още четири пъти. Това заявява в интервю, което е дал пред телевизия Ей Би Си.

По професия той е доставчик на тежко оборудване и твърди, че всъщност не е убеден, че е ударен от мълния десет пъти. Възможно е да са дори повече, като пострадалият си спомня с подробности само няколко. Усещането след това, Мелвин помни съвсем ясно.

Твърди, че два пъти е бил с моторна косачка на поляната, като единият път е излязъл, за да я покрие, тъй като се е задавала буря. Още едно поразяване от мълния Мелвин е преживял, докато се е опитвал да закачи сенник над вратата в дома на леля си.

Разбира се, всичко това, което се е случило на Мелвин Робъртс, е оставило трайни последствия – след първия удар Мелвин е получил мехури по глезените.

След това са се появили непрекъснати мигрени, проблеми с говора, увреждания в ушите. Освен това има проблеми с паметта, както и с нервните окончания на краката и ръцете.

Споделя пред журналисти, че усещането след поразяването с мълния, е сякаш са те сготвили в микровълнова печка. Мелвин твърди още, че веднага след поразяването, човек изцяло загубва контрол върху тялото си и не е наясно какво се е случило.

Пострадалият десет пъти от мълния обяснява усещанията след случилото се още като прегазване от товарен влак и хващане на проводник, през който тече електричество. Твърди, че е усетил изгарянията по-късно, а болката описва като изключително силна и дори пронизваща.

От всичко, което е преживял, определя като най-странен фактът, че в първия момент не изпитваш нищо, никаква болка. Усещането идва по-късно, когато вече си преодолял шока от удара. Той коментира още, че след подобно събитие се чувстваш сякаш вътрешностите ти са напълно разбъркани.

Според американеца, има връзка между неприятните инциденти, които са му се случили и семейния му живот – той споделя, че се е женил пет пъти по времето, когато са го сполетели първите пет удара.

Официалният световен шампион, който е вписан в „Книгата на рекордите на Гинес“, е оживял след седем удара от светкавици. Имате му е Рой Съливан – починал е през 1983 година.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати