Очевидец описа как изглежда Раят

Очевидец описа как изглежда Раят

Рай

Американският лекар Александър Ебен описа много детайлно Рая, след като се събуди от 7 дневна кома.

Ебен е преподавател в Харвардското медицинско училище в САЩ и е сред един от най-уважаваните неврохирурзи в страната.

В края на 2008 г. лекарят се разболява от менингит и изпада в състояние на кома за 7 дни.

По неговите думи през това време той е бил гост в Рая.

Ебен споделил, че се е намирал на място, изпълнено с бяло-розови облаци, които плували в черно-синьо небе.

Отвъдното

Пред лекаря се появила жена, за чийто очи преподавателят по медицина казва, че били изпълнени с любов, но много различна от човешката плътска любов.

Около жената и Ебен са се движели призрачни и блестящи същества, които летели във въздуха като оставяли дълги линии след себе си.

През цялото време се чувал звук, подобен на валящ дъжд.

Дамата казала на доктора, че трябва да се върне на Земята и да разпространи информацията за това какво представлява Раят.

Преди да напусне това измерение, Ебен казва, че жената му предала 3 послания, които не трябвало да забравя: „ Вие сте обичан и ценен“, „Не се страхувайте от нищо“ и „ Нищо, от това което правите, не може да ви направи грешен“.

Щастие

Самият Александър Ебен силно се съмнява гледката, на която е станал свидетел, да е плод на неговата фантазия.

Като неврохирург преди да изпадне в кома, той силно се съмнявал в съществуването на Бог и Отвъден свят.

Днес американският лекар твърди, че Раят е реално съществуващо измерение, а смъртта на човек не е краят на неговото съществуване, а само преход.

Възстановяването на Ебен е определено като медицинско чудо.

Много учени остават скептично настроени към разказа на лекаря.

Част от тях публикуват сравнителен анализ между историята на Александър и есета, писани в популярния сайт Erowid.org.

Според този анализ пътуването до Отвъдното е резултат от човешкото въображение, повлияно от употребата на психотропни вещества.

Историята на Александър Ебен е публикувана в Нюзуик.

Няколко месеца по-късно лекарят пише и книга, озаглавена „Доказателство за Рай“.

Рейтинг

5 20
4 14
3 13
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (25)

Изпрати
коко
коко
30.07.2015 16:40
браво на анестолозите
3
2
Янтар
Янтар
25.07.2015 20:51
Който познава и чете Библията, а не езотерични литератури, прекрасно знае за какво и за кого става дума в случаи като тези. Апостол Павел също говори за своето пренасяне в отвъдното, но бърза да спомене и това, че му е било строго забранено да каже какво е видял и чул там. Всички непознаващи Библията хора, преживявайки подобни "пътувания", с голяма охота разказват историите си. Съвсем очевидно е, че не са били в досег с Бога и че не в райските селения са се разхождали! Затова Бог ясно и категорично казва в Словото Си:" Ето, людете ми гинат поради нямане не знание!"
5
4
Monny Monsterr
Monny Monsterr
20.05.2015 14:35
Ако не вярвате пишете коментари от рода на "глупости", "не е вярно", "той лъже" защо изобщо четете такива статии?? Тази информация е за хора, които се интересуват и биха я обсъждали и дебатирали културно. Естествено, всеки има право да вярва или да не вярва. Но от какъв зор хора, които грам не са се интересували коментират. Наречете го както искате - Рай, Отвъдно, Духовен свят. Има много хора които посещават това място по различни причини - имат проблеми, търсят помощ, търсят себе си... каквото и да е. За много от вас тези неща са сънища - хубаво, вярвайте си. Но ако решите да коментирате подобни статии, вместо да пишете "глупости" прочетете преди това малко информация и се опитайте да намерите доказателства. А има много такива. Има необясними случки, които човек докато е в кома и във вашия случай "сънува" няма как да преживее.
21
8
Vikito
Vikito
22.07.2015 15:05
syglasne sym s teb
9
2
Виракоча
Виракоча
12.02.2015 22:28
Аз пък не му вярвам, Американците не са любимата раса на твореца, страната на големите възможности прекалено лесно се омазваш в алчност и егоизъм, там отиват грешниците за по лесен живот. Ако лесно постигаш целите на живота си значи мишените са ти неправилни. За да намериш пътя към рая трябва да се откъснеш от тълпата...
8
9
кия
кия
05.12.2014 00:33
Не се съмнявайте, има РАЗУМ извън нашия малък човешки такъв; има много по-Висши от нас, които са сътворили живота за нас. Но има задължителни условия - спазването на Божите заповеди. Тогава човек има право да се върне. Ако ли не - има и други измерения, по-точно други нива, които се управляват и контролират от други сили и енергии. Съвсем не добри и добронамерени. Но това не ми се коментира. Човек сам избирал. Много неща човек не избира сам, но това, дали да защитава истината или пък да се домогва до пари, власт, и всякакви безсмислени неща - по не най-почтен или достоен начин - в тази посока много неща човек може да избира. Има обаче и обстоятелства, които не зависят от волята на човек и ситуации, които биха могли да му попречат и да го сринат. Това се нарича "късмет"
15
5
Мишо Марковски
Мишо Марковски
26.11.2014 10:07
Значи израза:"Може да има, но никой не се е върнал", не е актуален!Аз също съм убеден, че никой няма да ни създава, за един кратък земен живот. Експериментът е много по-мащабен и нас ще ни връщат отново, и отново на майката Земя, докато не се издигнем духовно, за да ни използуват за учители на други цивилизации на по-ниско ниво.
17
1
Вяра
Вяра
20.10.2014 21:46
Дано има рай, че ние българите си го заслужаваме, след този ад -държавата ни.
48
1
е и аз да кажа
е и аз да кажа
22.07.2014 15:33
много интересно, няма как да го отречем, след като не знаем дали е истина ,аз лично искам да има и "друго там някъде" ИНАЧЕ Е отчайвайщо
26
1