Децата с черните очи

Деца с черни очи

Мнозина са чували градската легенда за децата с черните очи. Преди малко повече от две десетилетия тя беше много разпространена и модерна. Мнозина от по-възрастните читатели, най-вероятно са чели и класическото произведение на Стивън Кинг „Понякога те се завръщат“. Няколко години след първото издание на книгата беше направен и филм по нея – „Децата на царевицата“.

Ами ако легендите са истина? Ако някъде по света има деца със страшни черни очи, които искат да ви сторят зло? Напоследък зачестяват свидетелствата за срещи с деца, чиито очи са изцяло черни. Така че, когато следващия път се позвъни на вратата не бързайте до отворите – може да е някое от тези злокобни деца.

Срещата с тези страховити създания винаги започва по един и същ начин. На вратата на жилището ви се звъни настоятелно. Отваряте и пред вас стои дете, което има нужда от помощ – иска чаша вода, да използва телефона или тоалетната. Въобще, непознатото същество си търси претекст, за да влезе в дома ви.

Ако инстинктът ви за самосъхранение работи – вие няма да го допуснете в дома си. Защото, въпреки факта, че е дете и моли за помощ, има нещо в поведението му, което силно ви смущава, дори плаши. И очите му – те не са просто големи или тъжни, или дори човешки. Вместо съжаление, това дете събужда у вас първичен страх и желание за бягство.

Хората, които са се срещали с децата с черните очи, често разказват, че дълго след като са пропъдили изчадието от входа на родния си дом, усещат очите му да ги гледат. Понякога, просто както се разхождат, хората внезапно усещат, че някой ги наблюдава. И наистина, някъде в близост стои едно дете с черни очи и ги следи с втренчения си поглед.

Все повече хора споделят за срещите си с тайнствените деца. Ужасяващото е, че нараства броят на хората, които са посетени от съществата насън. Пострадалите разказват, че обикновено децата – две или три, се явяват в съня и искат да ги допуснете в дома си. Не просто искат – те настояват, молят, притесняват.

Какво точно искат тези тайнствени деца? Това е въпрос, на който не съществува точен отговор. Според някои от преданията тези деца са въплъщение на злото, еманация на сатанинските сили.

Дете с черни очи

Това, което те търсят, е дом. Търсят убежище, начална точка, от която после ще са в състояние да разпространяват злото по света.

Цялата им сила е скрита в очите им – черни като Ада. Без зеници или ретина или склера – просто едни черни дупки, които са в състояние да ви подчинят на волята им, ако само погледнете право в тях. Това е установила и 47-годишна жителка на Русия.

Жената, която от години се занимавала с отдаване на помещения и жилища под наем, разказва са срещата си с този феномен. Според Елисавета Симеоновна преди няколко години, докато стояла в офиса си към вратата се доближило непознато дете на колело. Без да преминава прага отдалеч попитало дали може да си наеме стая при нея.

„Имаше нещо странно в това дете -, спомня си Елисавета и потреперва - Първоначално понечих да му отвърна, че е твърде малък за да живее сам. Но нещо ме спря. Това, което се намираше от другата страна на вратата не беше малко дете. Усетих, че съм изправена срещу древно зло. Имах чувството, че ако дори за миг срещна погледа му, ще умра“.

Симеоновна не може да си с помни в подробности какво точно е станало след това. Последното, което си спомня е, че в някакъв отчаян инстинктивен опит да спаси живота си е затръшнала вратата пред детето с черните очи. А после е стояла вцепенена и невиждаща в продължение на часова, докато не била открита от съпруга си.

Каквото и да искат тези зловещи същества – то не е добро. Хората, които са затворили вратите на домовете си за децата с черните очи, години след срещата с тях продължават да потреперват от ужас само при спомените си. Тези, които са отворили дома си за тях, не разказват нищо за случилото се след това, защото покойниците не разказват.

Рейтинг

5 13
4 16
3 6
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (40)

Изпрати
Руми
Руми
22.02.2015 18:06
Съгласна съм с марина
7
1
виждал
виждал
05.12.2014 17:02
ако не им отворим какво ще стане
10
0
марина
марина
11.09.2014 00:45
съжалих защо го прочетох. цяла нощ няма да мога до спя.
14
3
96012
96012
08.05.2014 18:39
Е малко е прекалено, моите очи са чисто черни, но със сигурност не съм дете на Сатаната :))
6
8
Николета
Николета
12.06.2014 21:11
Хората ти пишат, че бямат зеници, нямат изобщо бяло в окото си.. Съмнява ме очите ти да са изцяло черни! Ириса може, но цялата ябълка едва ли.... Чети малко преди да пишеш. Не, че вярвам в подобно нещо, но е неуместно да се изказваш неинформиран ;)
21
4
Ния
Ния
19.04.2014 13:43
Е то има ли такива деца?
2
2
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2014 23:16
И друг път съм чувала за тях. Страшничко си е. Спрете да пишете тъпи коментари. Ако искате да кажете нещо смислено добре, но недейте да се изкарвате безмозъчни идиоти (или сте такива?). Но все пак не мога да кажа дали вярвам или не, но пък и не ми се иска да узнавам ако са истински.
6
3
Алън Ангелов
Алън Ангелов
23.02.2014 14:48
Виждал съм ги! Събират се в в 4ти километър и се хранят с бял "адски" прах и от него зениците им се уголемяват и очите им придобиват нечовешки облик ! :D
18
2
Име
Име
31.03.2015 21:20
Да и аз съм чувал за там :D
3
1
демон
демон
22.01.2014 16:50
Целта на статията е ясна - да се докара тоя и без друго вече смачкан народ до тотална психоза и лудост! А недай боже някъде да има детенце с по-тъмни очички..могат да хванат и изгорят на кладата. Само не знам кой точно е поръчителят на подобни шизофрениращи материали...
39
7
еми
еми
21.05.2014 14:46
не ви е срам! копирВачи!
0
4
демон
демон
17.02.2014 15:41
абее ей копирвачи смотани само аз се пиша демон разбрахте ли и демон пуска само смешни коментари ! това да ви е за урок
5
7