Нострадамус - пророчества и предсказания

Нострадамус - пророчества и предсказания

Нострадамус, или Мишел Дьо Ностредам, е френски астролог. Той е живял между 1503 и 1566. Нострадамус е останал в историята на човешката цивилизация поради интереса, който той е предизвикал с редицата си пророчества, които остават дискутирани и днес. Другата причина за нашата любов към тези мистични предсказания от шестнадесети век е фактът, че неговите психически предсказания са интересни за четене и не са спирали да се разпространяват откакто са написани!

Нострадамус е бил католик, въпреки че не се е родил като такъв. Неговото семейство се превръща в католическо от изповядващо юдаизма когато Нострадамус е бил само 9 годишен. Той открито заявява в работите си, че одобрява церемониите на римската църква. Дядо му го научил на много езици, включително латински, гръцки и иврит. Нострадамус е бил въведен в света на математиката и астрологията в ранна възраст. Той продължил обучението си и получил медицинска степен през 1529, като след това станал лекар на Шарл IX. Смята се, че Нострадамус е развил изключителни лечебни способности.

Нострадамус е направил много точни прогнози по време на неговия живот. Вярва се, че той е успял да достигне състояние на медитация в края на 40-те си години. Това е по времето, когато се предполага, че той е имал видения за бъдещето и е почнал да ги документира. Той оформил документа като четиристишие на латиница, на френски и гръцки език. Нарекъл го "Векове" и го публикувал през 1558. Той прогнозирал и двете световни войни и 18 от четиристишията, които той написал като предсказания, се отнасят за Трета световна война. Нострадамус е написал общо 950 четиристишия.

Пророчествата и предсказанията на Нострадамус

Папа Сикстус V: Документът с предсказанията на Нострадамус са били забранени от римската католическа църква през 1781. Въпреки това една случка, свързана с църквата, винаги се споменава, когато се преценява способността на френския мистик да предскаже точно събитията. През 1553 се смята, че Нострадамус идвал насреща на група от францискански монаси. Той изведнъж паднал на коленете си и сграбчил дрехата на един от монасите. Монахът е Фелис Перети. Причината, която той изтъкнал за това свое поведение е, че той е трябвало да се подчини на "Негово Светейшество". След близо деветнадесет години след смъртта на Нострадамус, Фелис Перети станал Папа Сикстус V.

Убийството на Кенеди: Някои хора смятат, че Нострадамус точно е прогнозирал убийството на Джон и Робърт Кенеди. Предсказанията са направени 400 години преди случката. Смята се, че те се отнасят конкретно за убийството на Джон Ф. Кенеди в Далас, Тексас на 22 ноември 1963 и брат му Робърт Ф. Кенеди, на 5 юни 1968 г., докато празнувал победата си на президентските избори.

Нострадамус - пророчества и предсказания

Важно е да се отбележи, че при четене на четиристишията не се назовава конкретно името "Кенеди" и че предсказанието или пророчеството може да се отнася за обширна времева граница. Експертите водят дебат за това дали убийствата са измислени или фактически. Убийството на Робърт Кенеди е трябвало да стане "през нощно време", докато в действителност той е бил застрелян рано сутринта.

Трета Световна война: едно от най-популярните предсказания на Нострадамус е за Трета Световна война. Въпреки че датата е била дискутирана векове наред, самото споменаване е довело до обрат при много вероизповедания. Някои експерти са разтълкували, че датата на започване на такава война ще бъде през 1999 година. Те се посочили конфликта на Балканите по това време. Някои други пък привлякоха вниманието към 11 септември 2001, когато бе извършена терористична атака срещу Световния търговски център в Ню Йорк. Очевидно е, че те също са сгрешили.

Според четиристишията, отнасящи се за войната, Нострадамус прогнозира, че славяните ще съберат армия, което предполага партизанска война. Неговите предположения сочат към Гърция, Италия и Средиземно море. Той също така свързва войната с обединение между "орела" или Съединените щати и "петела", представляващ Франция. Четиристишието намеква за съюз между Англия, Полша и Чехословакия. Той прогнозира, че съюзниците ще спечелят и че мирът ще надделее за дълго време след това. Само времето ще бъде в състояние да докаже дали конфликтът в Косово или атаките над Световния търговски център могат да запалят искрата на Трета Световна война. Според различните експерти, Нострадамус е предрекъл, че тази година ще бъде 3786 или 3797.

Предсказанията и пророчествата на Мишел Дьо Ностредам може да бъдат оспорвани, но интригата за човек, който твърди, че има достъп до божествеността, продължава.

Рейтинг

5 13
4 11
3 7
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Траяна
Траяна
05.12.2014 01:46
Е какво невярно - 1999г. Към това като се добавят 4 год. какво става - 2003г. Не започна ли тогава, към края на март войната в Ирак. Има разлика от 4 год. заради разликата между Космическия и Земния календар. Календара на маите също е по Космическия !!!
3
1
мими
мими
05.08.2014 18:16
направо да се чудиш на глупостите... преди 5 мин прочетох в този сайт друга статия за Нострадамус в която пише, че той предрича тая война да е 2015г и да продължи 27 години.... Поне си оеднаквете статийте като ще баламосвате хората!!! Не че отричам пророкуването-напротив, но заради такива дето пишат тия статий искренно се съмнявам в достоверноста на написаното!
8
0
Д.
Д.
27.08.2015 20:24
Не искам да обиждам никого, но само да отбележа, че ако статията се е казвала нещо от рода на "Третата световна война започва през 2015 година", то тогава много яко са ви изманипулирали. Журналистите пишат вече какво ли не само за да имат повече пари, разбираемо, но ако вие самите искате да разберете дали това или друго нещо е истина, то тогава се опитайте да намерите някакви доказателства. :))
0
0
АндромедА
АндромедА
30.07.2015 20:32
Моля за този сайт който се казва (Нострадамус в която пише, че той предрича тая война да е 2015г и да продължи 27 години.... ) А това е верния ........ Трета световна почва от балканите тоест от България 1987 год , 27 год ако продължи по целия свят Ето ти 2015 " Или 2016 най късно " И баба ванга казва така последния ПАПА ще е чернокож
2
0
Dani
Dani
11.02.2014 15:45
Нима всички писали тук,отричате пророкуването!Ако не вярвате в пророка Нострадамус,то тогава вижте българката баба Ванга,на която и до днес се сбъдват ясновидствата!Пророците са хора избрани от Бога и това никак не е за подценяване.
14
5
ivo
ivo
25.06.2013 15:00
Според четиристишията, отнасящи се за войната, Нострадамус прогнозира, че славяните ще съберат армия, което предполага партизанска война.
1
0
Vlad
Vlad
21.04.2013 10:32
Не е бил никакъв ясновидец...и аз мога да напиша 5 книги пълни с глупости и 5 от тях вси ще се сбъднат...

5
18
Лапачев
Лапачев
13.12.2012 19:37
Да ми ядете хуя всичките гълтачи в тоя сайт.
0
23
ех,,,
ех,,,
27.06.2012 19:16
Нострадамус може да ми го ла*а..
1
19
rusi
rusi
21.05.2012 23:51
във стария завет ги убиваха с камани лъжепророци като мишел подобре 4овек да про4ете книгата, на пророк исая от библята която книга ни у4и на вси4ко, и има мнго за белезите, на последното време и е път за спасение
6
3
,
,
21.04.2015 07:19
пише се камЪни, бре...
1
0