Невидимите розенкройцери

Розенкройцери

Розенкройцерският орден е езотерична организация, спомената за първи път през 17 век. Твърди се, че през онези години в него се вливат рицарите-тамплиери. Днес съществуват множество организации, твърдящи че са техни наследници. Всеки един човек може да стане член на официалната розенкройцерска организация дори on- line!

Всъщност тази организация е считана за секта, като богомилството. По думите на самите и членове, тя води началото си от окултизма. Самото и общество е тайно, невидимо. Разбира се това се отнася за висшите и членове.

За първото сведение за розенкройцерите се смята, че е дадено от самите тях, понеже са решили, че света трябва да научи за съществуването им. Това е още едно доказателство за успешната им прикритост. Началото на организацията е поставило митичното лице Кристиян Розенкройц. Пътувал много, той получава и усъвършенства небивали знания и умения в окултната философия. Разгръща идеите си в Германия, където създава ордена.

Сто и двадесет години след смъртта му гробницата му е открита от един от членовете на братството. Това за тях е знак да се разкрият и да поканят учени от Европа и света да се присъединят към тях, като твърдят че държат ключа към тайно познание. В последствие се оказва, че това е лъжа. Розенкройцерите заявяват, че само са искали да проверят реакцията на обществото към тях.

Символи на розенкройцери

Знакът на обществото на Розенкройцерите е кръст с роза. Този символ е използван от най-дълбока древност в историята на всички световни религии. От друга страна тези две думи са включени в самото име на основателя- Розенкройц.

Като основна цел на тайното общество се приписва идеята за нов световен ред. Той трябва да бъде постигнат чрез двете главни движения на времето - реформацията и напредъка на научната мисъл. Според учението си, хората членуващи в тази организация развиват своите физически, умствени и духовни способности.

Учат се да разбират връзката, която съществува между всички хора, космоса и законите, които ги управляват. Те приемат Бог като изначален, независимо от конкретното название. Според учението, щом принадлежите към техния свят, вие ставате пазител на собствения си живот и стремежът ви е съвършенството, постигнато чрез познание за законите, управляващи физическия свят, както и загадките на умственото и духовното.

Висшите членове на розенкройцерите са неизвестни. Смята се, че са изключително влиятелни и богати хора. Може би някои от тях дори присъстват в световните правителства. Организацията е много тайнствена и тепърва ще има много разкрития около нея.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 8
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Виктор
Виктор
24.02.2013 23:00
Странно,но май съм за там,не заради парите или властта,която имат,ами заради целта към съвършенство.
Те са пичове. :)
4
1