Кажете Чао на безсънните нощи с този трик

Заспиване

Прилагайки един трик, ще може да се радвате на по-спокоен сън, а на сутринта ще ставате по-бързо от леглото, твърди група американски учени от Северозападния университет на САЩ.

Когато си поставите ясна цел за деня и заспите с тази мисъл, а на сутринта е първото, което ви идва наум, ще имате много по-качествен сън. Това е установено след експерименти с 823 доброволци.

При хората, които имат ясни задачи за деня, учените са установили по-редки случаи на нарушения на съня. Докато участниците, при които липсвали дългосрочни планове, страдали от безсъние.

Водещият автор на изследването доктор Джейсън Онг е убеден, че ако извадите мечтите си на преден план и мислите за тях всяка сутрин и всяка вечер, ще спите много по-спокойно.

В проучванията са се включили доброволци до 79-годишна възраст, като при по-възрастните са установени и по-често проблеми със съня. Но поставянето на ясни цели е помогнало и на тях.

Събуждане

Целеустремеността е ключова и за спасение от състоянието сънна апнея, както и с честите нощни събуждания. Подчертава се обаче, че трябва да мислите за мечтите си, а не за проблемите, тъй като в този случай ефектът ще бъде обратен.

При високо мотивираните хора учените са отчели по-добри показатели, свързани със съня. С 52% при тях е по-малка вероятността да развият синдрома на неспокойните крака.

Според резултатите от изследването добрият сън нощем и тренировките денем ще ви предпазят от деменция с напредване на възрастта.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати