Сънуване наяве или за контролирането на сънищата

Спане

37-годишната британка Каролин Каронел споделя, че се е срещнала с мъртвия си баща Хенри насън, след като се е научила как да контролира съня си, пише Дейли мейл.

Както винаги той ме попита как съм, разпита за останалите от семейството и дали имам достатъчно пари, разказва Каролин. Аз взех ръката му, стиснах я и му казах, че го обичам. Подейства ми като катарзис – споделя жената пред британския ежедневник.

Бащата на Каролин е починал преди няколко месеца, а срещата насън се състояла, след като самата британка пожелала.

37-годишната жена е овладяла техника, която е известна като сънуване наяве. Не е малък броят на хората, които твърдят, че съзнателно могат да контролират това, което сънуват, както британката го прави, само със силата на волята.

Контролирането на сънищата се получава, когато разиграете достатъчно убедително фантазиите си – от срещи с близки до идеалния любовен партньор, за когото мечтаете. По време на осъзнато сънуване може да се превъзмогне и посттравматичен стрес.

Американката Шинийд Фланъри превъзмогнала 7-годината си връзка с мъж, който системно я малтретирал, благодарение на този метод.

По време на контролираното сънуване сънуващите твърдят, че могат да си взаимодействате с обектите около себе си, все едно играят видео игра.

Сънища

Този метод може да бъде използван и като форма на терапия срещу безсънието и честите кошмари. За първи път техниката е използвана през 1913 година лондонски психиатър.

Преди да започнете с упражненията по осъзнато сънуване, трябва да медитирате няколко дни, за да се научите да контролирате съзнанието си.

Важно е да лежите по гръб и да бъдете напълно отпуснати. Бройте отзад напред и непрекъснато си повтаряйте, че заспивате, за да осъзнавате какво ви се случва.

Започнете да се питате по-често дали сънувате, дори и когато сте будни. През деня гледайте ръцете си и докосвайте с тях масата или стената.

След това, когато се опитате да повторите действието в съня си и установите, че ръцете ви могат да минават без проблем през предметите, ще разберете, че това е сън.

Водете си дневник на сънищата и си поставяйте ясна цел или мислете за конкретен човек, преди са заспите.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
мел007
мел007
06.08.2015 14:00
в моите сънища аз се контролирам.
незнам как го правя но действията в моите сънища са различни
0
0