Стихиите според китайския хороскоп

Стихиите според китайския хороскоп

В китайския хороскоп има дванадесет животни и пет стихии. Всяка от стихиите има свой собствен цвят. Дървото е символ на зеления цвят, водата – на синия и черния, металът – на белия, земята – на охрата, огънят – на червения цвят.

Взависимост от годината, в която сте родени, сте подвластни и на различна стихия, тъй като китайският хороскоп следва шестдесетгодишен цикъл. В него се редуват стихиите за всяко животно от китайския зодиак.

Хората, които са подвластни на стихията на дървото, са добри, отзивчиви, мечтаят да се посветят на пътешествия и експедиции и ако нямат такава възможност, развиват фантазията си. Те са идеалисти, от тях се получават страхотни писатели. Хората, подвластни на тази стихия, лесно се разочароват от хората. Дървото е покровител на Изтока, сезонът му е пролет, планетата му е Юпитер.

Водната стихия дарява света с дипломати, които знаят как да са гъвкави и да извличат полза от всеки разговор. Те си поставят цели, които са трудно достижими, но винаги успяват да ги постигнат.

Водната стихия развива интуицията, такива хора са чувствителни към настроенията на околните, общителни са, чаровни са и доста умни. Водата е покровител на Севера, сезонът й е зимата, планетата й е Меркурий.

Металът дарява хората с вътрешна сила, но и със склонност към депресия. Такива хора могат да владеят масите, но не са в състояние да се справят със собствените си проблеми.

Това са хора, които имат нужда да са независими и смятат емоциите за проява на слабост. Металът е покровител на Запада, сезонът му е есента, а планетата му е Венера.

Стихията на земята зарежда хората с разум и търпение. Такива хора са дисциплинирани, но понякога се превръщат в истински педанти. Земята като стихия е покровител на центъра на посоките, тя се характеризира със смяната на сезоните, а планетата й е Марс.

Огънят дарява хората със страст, те нямат спокойствие и за минута, винаги търсят приключения. За тях е важно винаги да са победители. Огънят е покровител на Юга, сезонът му е лято, планетата му е Марс – като на земната стихия.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
MeriL.
MeriL.
02.06.2013 13:46
ДЪРВООООООО!!!!
3
0