Зодиите, които винаги се изкарват жертви

Зодиите, които винаги се изкарват жертви

Позицията на жертва може да е много удобен и лесен начин да се справите със своите проблеми. В действителност обаче вие се криете от сложностите, прехвърляйки вината и отговорността на някой друг.

Да бъдете в ролята на жертва звучи много съблазнително: нищо не трябва да правите и всичко около вас са винаги виновни.

Кои са петте зодии, които винаги се изкарват жертви?

Зодия Близнаци

Те не са склонни към самобичуването и не винаги се намират в състояние на жертви. Често имат и проблеми със самооценката си и са вечно недоволни от себе си, затова могат понякога да изпадат в лека депресия и апатия, тъй като постоянно се сравняват с някого. Все им се струва, че всички около тях са постигнали много повече от тях самите и това много ги огорчава.

В съвременни свят Близнаците често могат да прекарват много от времето си в чуждите страници в социалните мрежи, разглеждайки снимките от почивките на другите и мислейки си, че те не заслужават това. Хората със зодия Близнаци трябва да се научат да виждат и да ценят всичко, което имат. В противен случай те винаги ще се самосъжаляват и ще живеят живота на другите. Вместо да страдате и да обвинявате някого за проблемите си, можете да започнете с решаването им и изграждането на своя личен рай - животът, за който винаги сте си мечтали.

Зодия Рак

Зодии жертви

Представителите, които са родени под този зодиакален знак, са много раними и обидчиви хора, които могат да се обидят и за най-малкото нещо. Раците живеят с жизнената установка, че целият свят е враждебен и крие в себе си много опасности. Освен това са големи мечтатели, които могат да измислят различни небивалици и дори да вярват в тях, но дори и да се обиждат за тях на другите.

Винаги могат да направят от мухата слон, както и безкрайно да се оплакват за това, че всички в този свят искат нещо от тях. Според тях те никога не са виновни за нищо, като с годините дори успяват да си изработят собствени методи за психологическа защита, а именно просто изхвърлят от живота си неудобните за тях хора.

Зодия Дева

Отличителната особеност на зодията Дева е тяхната педантичност, пунктуалност и неспособност да признават своите грешки. Представителите на този знак не умеят да губят и ако все пак имат някаква неудача, то винаги обвиняват другите за грешките си. Освен това те се отнасят много снизходително към своето обкръжение, смятайки че около тях се намират само некомпетентни хора, които не могат да направят нищо, както трябва.

Зодия Скорпион

Зодия Скорпион е винаги жертва

Ако сравним всички зодии, то именно Скорпиона е най-голяма жертва от всички, като това особено силно си личи, когато включват своята отмъстителна натура. Постоянно им се струва, че света е настроен срещу тях враждебно, а след това се намират дори в състояние на стрес и напрежение. Не умеят да се справят със собствените си емоции, като затова постоянно са озлобени на света. Постоянно си мислят как и за какво могат да се скарат с хората, които са ги обидели, дори ако това е било отдавна. Изключително злопаметни са и това не им дава възможност да пренасочат енергията си в правилното русло и да се развиват.

Зодия Риби

Представителите на този зодиакален знак са отделен случай. Те обичат винаги да са в състояние на жертва, като дори получават истинско удоволствие от това. За тях това е удобен вариант, тъй като са много мързеливи и не обичат да им се налага да решават проблемите си.

Зодия Риби е винаги жертва

Именно затова предпочитат да прехвърлят отговорността и да обвинят някои друг за проблемите, с които се сблъскват. Убедени са и че светът около тях е прекалено враждебен и несправедлив към тях.

Има хора, които особено са преуспели в ролята на жертвата и вече дори не осъзнават, че се държат така. Те живеят като перманентни потърпевши от обстоятелствата и не са способни да вземат отговорността в свои ръце. Постоянно обвиняват някой друг за своите грешки, а те никога не са виновни за нищо.

Винаги чакат да бъдат съжалявани, като тези черти на характера са по-присъщи на тези 5 зодии.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати