Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Библията»Значението на числата в Библията

Значението на числата в Библията

AdminAdmin
Администратор
658318
Значението на числата в Библията

Библията е почитана от християните по целия свят. Тя е приета като „словото Божие”. Числата играят важна роля в религиозното или духовно писание. Те или се тълкуват буквално или с духовна символика. Позовавайки се на Библията , използваните в нея числа, както и тяхното значение е следното:

1 - "един вездесъщ" Бог, проникващ във всички и свръхестествен;

2 - двете препоръки или завещания на Библията , от Стария Завет и Новия Завет;

3 - Света Троица - Отец, Син и Светия дух, триединен Бог ръководител или 3 дни преди Христовото възкресение от мъртвите;

4 - много символичният четвърти стих „И Бог видя светлината, което беше добре; и Бог раздели светлината от тъмнината”;

5 – петият ден от сътворението, когато Бог изпълва земята с живи форми и добавя създаването на земя и вода, или петте десетилетия на Светата серия молитви към Дева Мария, през католицизма.

Това са само някои от значенията, които се отнасят до определени числа в Библията . Също така, различните хора имат различни обяснения за значението на тези числа и докато някои членове на обществото ги приемат буквално, в тяхното числено значение, други търсят скрити улики и значения. Независимо дали числата са символични или не, те са там, за да се спомогне усещането за количество и време. Съдържанието на Библията е разделено в две отделни части. И двете съдържат цифри, интегрирани в стих. Докато първата част, Старият Завет, разкрива за сътворението и пророците преди Исус Христос, Новият Завет акцентира върху живота и времената на Христос и апокалипсиса, „краят на света”. Библията е изпълнена с референтна символика и не е много лесно да се приеме като слово „насочено от Бога” и после да се открие смисъла на числата в него.

Числата са били използвани за посочване на дните, необходими на Бог да създаде земята; за обозначаване периода от време, през който първите двама души са живели на земята и са създали потомство; дните на потопа; периода на постене; на „края на света”; периода на антихристите; дните преди Христовото възкресение; дори и позиционирането на кръста при Великденския ритуал. Абсолютната вяра е, че християните приемат и вярват в цифри и символи, като не се поддават на ограничения човешки разум. Числата, използвани и посочени в Библията играят много важна роля в подпомагането на вярващите да определят период от време или количество. Стандартите на хронологичното време се използват не само от християните, въз основа на информацията в Библията , но и от други религии. Числата, обикновено са показателни и специфични за традиции, празници и тържества и ритуали. Те са използвани буквално да се посочат цифри или символизират духовни знаци.

Чрез числата, става лесно да се опишат:

- 10-те божи заповеди, като кодекс на поведение;

- 13-те часа на обожание - символизиращи Разпятието Христово;

- 14-те позиции на Кръста;

- 40-те дни на Великия пост;

- 666 – числото, свързвано с антихристите.

Важно е да се запомни, че Библията е написана от различни хора, съгласно директивите на Бога, през различни периоди от време. Духовното значение на числата в Библията е лично значимо, когато те се приемат буквално или с достатъчно доказани тълкувания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
53
45
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Пламен Николов
Хайде малко да ви изпитам след като толкова упорито се правите на врачки!
Посочете ми точно и ясно стих от Библията където пише на 100% "Троица"?!
Напълно съм убеден, че няма да откриете тази дума!!!
Бог е ЕДИН (даже в най-голямата заповед го пише) и никъде няма да откриете да пише три в едно или нещо подобно свързано с православната и не само измишльотина "Троица"!!!
За ваш срам го казвам: "Вие не познавате Бога"!!!
1
3
атиката е универсялно средство
атиката е универсялно средство
22.04.2014 22:12
Езика на числата на математиката е у иверсал о средство за кодиране и обяснение ня много съ ития
1
0