Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Топ 3 мистерии на Марс – косите ви ще се изправят

Топ 3 мистерии на Марс – косите ви ще се изправят

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983371
3 от 3 Снимки

Живот на Марс


Една от най-големите надежди на НАСА е да открие живот или следи от такъв на повърхността на Червената планета. Преди две години от космическата агенция сензационно оповестиха, че са открили течаща вода на Марс. Това увеличава възможностите за наличието на първичен живот на планетата.

Предположението дойде след сателитни снимки, на които върху склоновете се виждат тъмни ивици. Учените предполагат, че това може да е вода, примесена със соли, които ѝ пречат да замръзва при така ниските температури на повърхността на планетата. Доста често в интернет изтичат и информация и снимки, че на Марс се откриват обекти, които никой няма обяснение откъде са се появили там.

Червената планета Марс остава най-голямата загадка за учените. Надеждите да открием живот там няма да спрат и в следващите десетилетия.

Специалистите са категорични, че на Марс има или поне е имало живот. Всички експедиции, предишни и бъдещи, се движат в насока да докажат тази теория.

Докато изследват планетата учените са се натъкнали на много мистерии. Повечето от тях са шокиращи. В Горната галерия вижте кои са три от най-страховитите факти за Марс, които ще смразят кръвта ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати