Синдром на третия човек
The Third Person Syndrome
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Синдром на третия човек

Синдром на третия човек

Синдром на Третия Човек
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

"По време на първата ни хималайски експедиция с приятелят ми слизахме от върха, когато ни сполетя снежна буря. Имаше светкавици, а снегът яростно набиваше в лицата ни. Само благодарение на свръхчовешките ни усилия успяхме да стигнем лагера. С влизането в палатката и двамата едновременно казахме една и съща фраза: "През цялото време усещах, че сме трима".

Това пише Линкълн Хъл, а феноменът е наречен Синдром на третия човек или Фактор на третия човек. Става въпрос за случаи, когато хората усещат нечие присъствие, видимо или невидимо.

Подобно нещо се е случило и с Винсънт Лама - известен лекар от Канада. На младини, когато учил за приемен изпит по медицина, получил окуражителни съвети в... душ кабината. Една вечер той стоял в нея и усетил нечие присъствие. Не видял никого, но осъзнавал, че му дават окуражителни съвети как по-добре да се подготви по конспекта. Винсънт нанесил всички съвети в компютъра си. По-късно ги потърсил, но се оказало, че те изчезнали по мистериозен начин.

Странни Случаи

Още един случай. Лавина в Скалистите планини носела алпиниста Джеймс Севини и приятеля му в продължение на 600 метра. Нещастникът получил счупване в гръбнака, рамото, ръката, носа, останал без зъби, с разкъсани връзки на двете колене.

Когато дошъл на себе си видял колегата си мъртъв. Джеймс също бил готов да умре. Но неочаквано някакво невидимо същество започнало да го убеждава, че трябва да оживее, че е длъжен...

Следвайки инструкциите му, Джеймс със сетни сили допълзял до лагера. През цялото време той чувствал спасително за него присъствие.

По време на първия в историята полет през Атлантически океан през 1927 година, смелият летец почувствал, че някой го "води". Усещането възникнало след 22 часа полет. Той летял ниско над осеана, прилагайки всичките си сили да не заспи. Внезапно усетил нечие присъствие в самолета! Сякаш изникнал цял екипаж от доброжелателни фантоми, готови да помогнат.

Те ободрявали летеца, активно обсъждали навигационните проблеми и останали на борда до момента, в който се показали бреговете на Ирландия, пише в последния си брой в. "Зодиак и Мистерии".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
43
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лиляна
Лиляна
19.03.2014 02:17
Хора незнам но от около 2 години почти имам някакав адски страх от тамното и като се смрачи се оглеждам като гармян заек живеех преди в една къща под наем отдалги години не живея в бг и след като точно се унасям лекичко межинната врата между моята стая и другата се отваряше чувах я това лято си бях в бг ходих да ми баят и леят восак но резултата беше временен сега отново спия на светнати лампи и се всепенявам от мрака!!! Бихте ли ми казали какав е този страх и от какво не сам малко дете????
0
0
Йовчев
Йовчев
12.05.2013 00:37
Вероятно е истина. Преди около 20 г. имах подобни преживявания по време на сън, които се повториха 2 пъти през няколко месеца. "Съзнанието?" ми докато спях, установяваше чуждо присъствие/като някаква тъмна неясна сянка на човек/ в стаята и ме караше отчаяно да се събудя и накрая успяваше. В стаите при събуждането/случаите бяха в различни градове/нямаше физически лица.
0
0