Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Артефакти и Ръкописи»Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

3 от 5 Снимки

Малката русалка


Всички са гледали филма на Дисни, в който малката русалка Ариел се превръща в човек, за да се омъжи за принц Ерик. В оригинала на Ханс Кристиан Андерсен русалката вижда принца да се жени за друга принцеса. Предлага й се нож, с който да убие принца, но тя скача в отчаянието си в морето, където да умре и да се превърне в пяна. Авторът по-късно променя края и Ариел вместо да умре се превръща в дъщеря на въздуха, чакаща да отиде на небето, като общо взето пак умира сама.

Всеки е слушал в детските си години приказки, преди да заспи. Обичаме ги и ги четем на нашите деца, защото знаем, че са подходящи за тях. Ако погледнем обаче оригиналните истории, някои от нас могат да се втрещят, научавайки истинския край.

В последните години Дисни буквално промени приказния свят, като го дезинфекцира от всякакво насилие, защото собствениците й смятат, че младото поколение се нуждае единствено от щастлив край и не може да се справи с драмите, разиграващи се в истинските истории.

Много психолози обаче казват, че детският мозък може да понесе истинските приказки и точно по този начин научава разликата между доброто и злото. В горната галерия ви представяме ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки, имащи днес щастлив край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати