Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Обяснения на странни поверия, в които вярваме

Обяснения на странни поверия, в които вярваме

MarianeMariane
Джедай
329112129
4 от 9 Снимки

4. Не стой зад гърба на човек


Древният инстинкт за самосъхранение, който сме развили, ни подсказва да се пазим от хора, които се намират зад гърба ни, защото те могат да бъда промъкващи се врагове. Но не е само това - гърбът е най-уязвимата и слаба част от човек, с най-малко енергийна защита, дори според фън шуй. Затова човек винаги трябва да има зад гърба си стена, ограда или друга опора, която да го пази.

Никой не знае откъде идват поверията и как са придобили толкова голямо влияние върху бита ни. Но е факт, че те присъстват в човешката култура от незапомнени времена и всяка страна си има свои собствени.

Свикнали сме без замисляне и оспорване да приемаме тяхната сила, защото на подсъзнателно ниво сме приели, че те са продиктувани от изстрадана мъдрост.

И до ден днешен различни поверия се предават в семейството под формата на мъдри мисли от майка към дъщеря и от баща на син.

Вижте в галерията някои от тях, които са изключително разпространени. Забавно е, че дори и в ерата на интернет сляпо вярваме в тях и продължаваме да зачитаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати