Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Приятелството»Притчата за зодия Скорпион

Притчата за зодия Скорпион

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k738
Притчата за зодия Скорпион

Една поучителна притча ще ви покаже от къде най-често идват големите драми при представителите на зодия Скорпион. При тях ключовата дума е доверие, но им е много трудно да се опират на това качество.

Скорпионът отблъсквал всички животни с киселия си характер и никой не искал да си играе с него. Непрекъснато бил сам, докато не срещнал един бръмбар, който се решил да му стане единствения му приятел.

Двамата играели на различни игри и станали близки. В приятелството им всичко вървяло по мед и масло, докато бръмбарът не срещнал муха и не се сприятелил и с нея.

Мухата никак не харесвала скорпиона и непрекъснато говорела на бръмбара колко неприятен е той и как трябвало да прекъсне приятелството си с него.

Бръмбарът обаче отказвал да повярва на мухата и дори защитавал скорпиона, от който виждал само добрини. Веднъж обаче скорпионът чул как мухата злослови по негов адрес и го налегнали съмнения, че ще изгуби единствения си приятел.

Започнал да ревнува всеки път когато бръмбарът си играе с мухата вместо с него, и от страх, че един ден приятелят му ще го напусне, решил да реагира първи, като ужили бръмбара.

Така ревността на скорпиона и неговата вечна мнителност отново го оставили най-самотното животно в гората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest